NISU KRIVI ŠTO SU ŽIVI Ne ljutite se na naše političare!

Odmah na početku da razjasnimo jednu stvar. U tekstu nije riječ o hrabrom i ponosnom hrvatskom narodu već o njegovim ljigavim, lopovskim, sluganskim i licemjernim političarima.

Jedna izreka kaže da svaki narod ima vlast kakvu zaslužuje. To je istina samo što hrvatski narod ima vlast kakvu ne zaslužuje jer ju nije birao na izborima. Doduše ljudi su nešto birali, ali za ovakvu vlast sigurno nisu glasovali.

Jer u toj vlasti glavnu riječ vode strančice od 2% glasova, to jest one koje bez koalicije ne bi prešle izborni prag. Zahvaljujući HDZ-u danas su na vlasti u jednoj neprirodnoj koaliciji, a narod je prevaren kao na svakim drugim izborima. Glasuje za jedne, a u Vladi sjede drugi!

To bi mogli jednostavno parafrazirati poznatom izjavom duhovnog oca komunizma Karla Marxa koji je rekao: Religija je opijum za narod! Danas kada je komunizam otišao u povijest dovitljivi političari to su promijenili u Izbori su opijum za narod! Neka narod bira, neka se veseli, čak su izbore proglasili nekakvim festivalom demokracije. Demokracija je nužno zlo, jer manje zlo još nije izmišljeno, iako se i na tome radi.

No, hrvatski narode nemoj tugovati jer i naša frankenštajnska Vlada je samo lutka na koncu onih koji su iznad njih, a to je Europska unija. Oni bez nje ne mogu donijeti ni jedan zakon u nezavisnoj državi Hrvatskoj, a ako se malo uzjogune odmah dobivaju packe po prstima. Tako prolaze svi slugani, a tako su prolazili kroz čitavu hrvatsku povijest.

Od sluganstva Papi, Osmanlijama, Beču, Pešti, srpskim kraljevima, najvećem sinu hrvatskog naroda drugu Titu do Europske unije. Dugačka je povijest sluganstva hrvatskih političara i ona seže sve do stoljeća sedmog.

Ipak bez obzira na svoje političare hrvatski narod uvijek je znao prepoznati povijesni trenutak i pokazati političarima kako se to radi. Nekima su dali “nogu v rit”, a  drugima pokazali kako se brani hrvatska država i sloboda, a od svega toga danas nije ostao kamen na kamenu. Sve dok narod pravdu opet ne uzme u svoje ruke, a ta vremena nisu baš daleko da bi sluganski političari mogli mirno spavati u svojim udobnim saborskim foteljama, privilegijama, lažnoj moći i svemu drugome što su ukrali vlastitim narodu.

Neko je jednom rekao da je Sabor kokošinjac. Kako se samo prevario! Kokoši su inteligentnije od političara jer žive u skladu s prirodom. Na spavanje odlaze prvim sumrakom kada političari odlaze na cajke i kurveraj, a pijevac kukurikanjem najavljuje zoru što je znak političarima za povratak kućama.

Uskoro će kukuriknuti i hrvatski narod, a onda “jao si ga svima” koji ga ugnjetavaju i pljačkaju!

(R. Tomanić, foto: ilustracija)