Nikola Kajkić: Pljačka slavonskih naftnih i plinskih polja

Prvi sam javno otkrio i pisanim putem tvrtki PIS d.o.o. Vinkovci ukazao na zlouporabe i malverzacije! Na Županijskoj skupštini VSŽ ipak je takvo izvješće usvojeno! Pitam se hoće li oni koji su glasali za takvo izvješće snositi odgovornost??

Porast prihoda, povećanjem kupnje i prodaje plina od tvrtke INA d.d. po povlaštenoj cijeni!

A smanjenje potrošača (kućanstva i gospodarstva u ŽVS), ukazao mi je da nešto nije u redu, insajderskim informacijama s naftnog i plinskog postrojenja Đeletovci kao i unutar tvrtke PIS d.o.o. dobio sam informacije koje su ukazivale na zlouporabe.

Na moj upit, iz PIS d.o.o. su mi u tom dijelu odgovorili da je kontekst upita oko cijene kupnje i prodaje plina i kupaca; POSLOVNA TAJNA!

Svi HDZ-ovci i koalicijski partneri u županijskoj vlasti (SDSS, SUVERENISTI, HNS, HSS, nezavisni Panenić), su tada mudro šutili, a lokalni članovi HDZ-a u Skupštini ŽVS su se smijali, u konačnici je i DP podržao takvo izvješće (meni i razumljivo s obzirom da je u to vrijeme inkriminarajućih radnji PIS d.o.o. predsjednik VSŽ DP bio i dožupan ispred HDZ-a i predsjednik Županijskog odbora za energetiku).

E gospodo…. Dok ste se vi smijali oni su nas krali, pustošili i učinili nas još siromašnijima!!!

Mi (Slavonija, odnosno Županija Vukovarsko- srijemska) smo bogat kraj, Bog nam je dao resurse, (vodu, šume 60000 ha “hektara”, poljoprivredne oranice 160 000 ha “hektara”), Bog nam je dao najbogatije nalazište naftom i plinom u RH, godišnje se iz naftnih polja na području Đeletovaca (ŽVS) iz ovih polja crpilo nafte u količini i do 200000 tona, te plina oko 80000 m3), pogledajte na burzi koliko je to godišnje novaca!!!

A najsiromašnija smo županija u RH!!! Svi znate zbog čega i zašto! I opet ste nijemi!

Ja vjerovatno nikada više neću biti kandidat na nikakvim izborima, svoj kruh nakon svega zarađujem daleko od naše županije (iako tu još uvijek živim), međutim čudim se ovim konferencijama Suverenista koji su na Županijskoj skupštini glasali ZA lopovsko izvješće PIS d.o.o. za 2021, čudim se i DP koji također komentira na konferenciji ovaj lopovluk, a u Skupštini su glasali za izvješće….. odnosno DP je za svaki moj prijedlog u Županijskoj skupštini bio PROTIV, pa čak i prijedlog da se župan Dekanić očituje o prometnoj nesreći i vožnji službenog vozila od strane rođaka Bičanića, kao i nanesenoj šteti Županiji VS….

Toliko o poštenju, licemjerju i dvoličnosti!!

Nikola Kajkić

(Pavo Jazvić)