„Nezavisni“ Matija Posavec kao mamac jedne partije

SDP-ova Restart koalicija koja okuplja nekoliko malih strančica i liderčića među kojima je “najpoznatiji” jedan majstor za radio-kazetofone dobila je u Međimurju glavni zgoditak na “lotu”. Naime prema onome što je Davor Bernardić danas izjavio na konferenciji za medije u Čakovcu, njima se pridružio međimurski župan Matija Posavec koji bi se trebao nalaziti na visokom drugom mjestu liste ove koalicije.

Ova vijest će možda biti iznenađenje za mnoge Međimurce koji niz godina podržavaju svoga župana, redovito mu daju najviše glasova na svim izborima, tako da je i Matija svjestan te činjenice napustio besperspektivni i samouništeni HNS, koji je na ovim prostorima egzistirao samo zahvaljujući njemu.

Ovaj potez “nezavisnog” Posavca iznenađuje tim više jer prema nekim anketama on je jedini političar u Hrvatskoj koji bez problema ulazi u Sabor bez pomoći bilo koje stranke.

Naravno da ovaj njegov potez ne može umanjiti sve zasluge koje ima za razvoj Međimurja, gdje u stvari i nema dostojnu političku konkurenciju te će i dalje ostati najpopularniji političar u županiji, čovjek kome ljudi vjeruju i redovito mu daju svoje povjerenje.

Zato će na velikom dobitku biti samo SDP i Restart koalicija koja je u svoje redove privukla “nebrušeni dijamant” pred kojim bi trebala biti sjajna politička budućnost.

Hoće li se to isplatiti i Posavcu pokazati će vrijeme, a Međimurcima ostaje samo da vjeruju kako je pametno odlučio, mada prema svemu ispada da će profitirati samo Bernardić kome na ovom potezu treba čestitati jer će mu Posavec poslužiti kao neodoljivi i sigurni mamac za birače kojih on ima u izobilju.

(R. Tomanić, foto: arhiva Muralista)