Nezavisna platforma Sjever: Baksa iznio kritike na oporbu i vladajuće u Saboru

Ivica Baksa, saborski zastupnik Nezavisne platforme Sjever ustvrdio je u petak kako je percepcija rada Sabora među biračima porazna te je apelirao na zastupnike u ovom sazivu da promjene retoriku i okrenu se konstruktivnom radu s ciljem poboljšanja standarda građana umjesto da od rasprava rade predstavu za javnost i koriste svoju poziciju za skupljanje jeftinih političkih bodova.

„Stojim pred vama kao poduzetnik, čovjek iz naroda, predstavnik sjevera, prekrasnog Međimurja, ali i kao debitant u Hrvatskom saboru radi čega osjećam veliku odgovornost, ali i zabrinutost. U kratkom vremenu ovog saziva već smo svjedočili mnogim grubim i neprimjerenim riječima. To nije novi trend već je doveo do toga da se ugled Sabora srozao na zabrinjavajuću razinu“, smatra Baksa.

Ističe kako je sada prilika za promjenu narativa i vračanja digniteta i povjerenja građana najvišem zakonodavnom tijelu. Pozvao je ostale zastupnike da se fokusiraju na stvarne rješenja i ozbiljne reforme, donošenje boljih zakonskih okvira u obrazovanju, zdravstvu ili kulturi i stvaranju preduvjeta za gospodarski, ekonomski i društveni razvoj.

„Nadam se da među vladajućim zastupnicima neću morati gledati jednoumnu sektu, gdje su svi došli sa formiranim mišljenjem prije rasprave, nadam se da na ljevici neću gledati kako se zastupnici više ponašaju kao aktivisti nego kao ozbiljni političari sa konkretnim prijedlozima. Također se nadam se da u sredini neću gledati ljude koji su više opterećeni svojim profilima na društvenim mrežama, glumeći influencere umjesto ljude koji se bave ozbiljnim zakonodavnim radom. To nije ono što naši građani žele, niti je to ono što oni zaslužuju“, rekao je.

Pozvao je zastupnike da se ostave populizma i jeftinih trikova i okrenu odgovornom donošenju odluka kako bi opravdali povjerenje koje su im građani ukazali. Zaključio je kako će se boriti za svoje Međimurje koje je, kako navodi, zapostavljeno od strane sviju dosadašnjih Vlada u posljednjih 30 godina što žitelji Međimurja svakako ne zaslužuju.

Nezavisna platforma Sjever