NERER OPTUŽIO SRPAKA DA ZAPOŠLJAVA HDZ-ovce – GRADONAČELNIK ODGOVORIO

Na posljednjoj sjednici gradskog vijeća održanoj 09.03.2017.g. vijećnik i predsjednik SDP-a gospodin Nerer izrekao je niz netočnih i neprovjerenih činjenica.

Naime, na aktualnom satu je iznio tvrdnju da je u Gradu Mursko Središće bilo mnogo mladih nezaposlenih osoba uključeno na stručno osposobljavanje bez zasnivanja radnog odnosa te da su uglavnom uključivani članovi HDZ-a. Bilo bi mi drago da je te tvrdnje potkrijepio i konkretnim primjerima.

Da, grad se uključio u program stručnog osposobljavanja bez zasnivanja radnog odnosa na što sam izuzetno ponosan. Pokazali smo senzibilitet da mladi steknu nova znanja, tehnike i vještine što će im omogućiti konkurentnost na otvorenom tržištu rada. Svoj stav isključivo temeljim da se u program stručnog osposobljavanja bez zasnivanja radnog odnosa uključe sve nezaposlene mlade osobe bez obzira na političku, vjersku i bilo koju drugu pripadnost. Sa zadovoljstvom mogu istaknuti da su u zadnje četiri godine u program stručnog osposobljavanja bez zasnivanja radnog odnosa uključena dvadeset i jedna osoba. Postupak uključivanja u program stručnog osposobljavanja se provodio transparentno i u skladu s zakonodavnim okvirom a sve u skladu s potrebama i mogućnostima grada. Stoga mi je žao da se mladi koriste u političke i predizborne svrhe.

Gospodin Nerer je svoje nedoumice mogao pitati kao gradski vijećnik nebrojeno puta. Da je zatražio informacije službeno onda ne bi iznosio netočne tvrdnje i time zbunjivao javnost odnosno naše građane. Jasno mi je da je počela kampanja ali mladi se ne bi smjeli koristiti u te svrhe a poglavito ne u kontekstu netočnih informacija.

Ostao sam iznenađen istupom gospodina Nerera jer je on zatražio intervenciju kod mene sa zamolbom da zaposlim sestru njegovog prijatelja, stoga mogu zaključiti da gospodin Nerer ima dvostruka mjerila.

Gospodin Nerer je također u svom drugom pitanju pokušao insinuirati da je grad u neprimjerenom odnosu sa tvrtkom Energyplus iz Ludbrega. Treba naglasiti da Grad Mursko Središće ima gotove projekte za revitalizaciju javne rasvjete pripremljene za natječaj Fonda za energetsku učinkovitost. Tvrtka Energyplus samoinicijativno je ponudila svoje usluge revitalizacije javne rasvjete putem operativnog lisinga. Održan je radni sastanak s predstavnicima te tvrtke, gradonačelnika i stručnih službi gdje su ponuditelji prezentirali svoje usluge koje su zapravo alternativa za takvu vrstu projekata s obzirom što ove godine neće biti natječaja u Fondu. Kolegij gradonačelnika zaključio je da stručne službe proanaliziraju ponudu sa svim detaljima. Ukoliko se grad bude odlučio na provedbu projekta zatražit će više ponuda i odlučit će se na najbolju ponudu. Praksa poslovanja grada je da za svaki projekt zatraži više ponuda. Temelji insinuacija g. Nerera je to što je bivši ministar u hrvatskoj vladi g. Darko Horvat bio prije godinu i pol zaposlenik te tvrtke.

Pristupam vođenju grada odgovorno sada i u budućnosti.

GRADONAČELNIK:

Dražen Srpak