NERER O PISMU IZ ZAGREBA – KAKO JE CIJENA ZEMLJIŠTA S 2 SKOČILA NA 10 EURA?

  1. 19. sjednica Gradskog vijeća Grada Mursko Središće održala se 04. studenog i na njenom aktualnom satu vijećnik SDP-a Mario Nerer zatražio je od gradonačelnika Dražena Srpaka odgovor na navode Dragutina Roba objavljene u Međimurskim novinama pod naslovom „Pismo iz Zagreba“. Tamo Rob tvrdi da se Srpak prema njemu bahato ponašao kada su razgovarali u Zagrebu o otkupu njegovog poljoprivrednog zemljišta koje posjeduje u Ulici Antuna Mihanovića, a za potrebe rekonstrukcije i proširenje iste.

02

Navodno mu je Srpak ponudio 1euro za čhv, a nakon toga 10 eura s time da je rekao da to zemljište ne vrijedi više od 2 eura po čhv jer se nalazi van građevinske zone. To je razlika od 8 eura pa je Nerera zanimalo zašto mu je ponudio toliku razliku u cijeni?

Srpak je odgovorio da nije ugodno kada ga tako neistinito razvlače po novinama bez da provjere činjenice Bio je u Zagrebu zajedno sa gospođom Kraljić i spreman je platiti 10 eura gospodinu Robu  i njegovoj sestri s kojom je razgovarao u Šibeniku zajedno sa pročelnikom Štefanićem.

01

“ Poljoprivredno zemljište vrijedi 2 eura, ali se ovo nalazi s istočne strane gdje su mogući neki radovi i ono vrijedi 10 eura koliko smo mu ponudili. Poslali smo mu ugovor koji se vratio nepotpisan i nije nam se poslije javio. Vjerojatno će se javiti i mi ćemo mu isplatiti tu cijenu od 10 eura isto kao i njegovoj sestri, a novci su osigurani u gradskom proračunu”, naveo je Štefanić.

03

Nakon toga Nerer je konstatirao da smo mi izgleda jako bogat grad kada gradonačelnik odlazi kod Roba sa gospođom Kraljić zbog toga u Zagreb, a sada je rekao da je bio i kod njegove sestre u Šibeniku sa Štefanićem. Zanimalo ga je koliko je to koštalo i da li su si naplatili dnevnice i ostale troškove?

„Da sam bio i samo zbog toga naplatio bih sve što mi pripada jer ne mogu za takve stvari trošiti vlastite novce. No sve to smo obavili usput jer smo u Zagreb išli u Ministarstvo financija, a u Šibenik na skupštinu Udruge Gradova.“ zaključio je ovu raspravu Srpak, a Nerer je odustao od daljnjih pitanja.

(rt, foto Tin Tomanić)

04