NERER I MESARIĆ U DUETU PROTIV INFLACIJE GRADSKIH PRIZNANJA

Mario Nerer (SDP) i Jurica Mesarić (HDS) pripadaju različitim političkim opcijama u Gradskom vijeću Murskog Središća, no na zadnjoj sjednici bili su složni oko jednog, a to su zahvalnice grada, nagrade grada i nagrade za životno djelo koje Grad povodom svojeg dana dodjeljuje zaslužnim pojedincima, udrugama, firmama itd.

Za raspravu povodom te točke dnevnog reda prvo se javio Mesarić koji je kratko kazao da veliki broj predloženih kandidata vodi prema inflaciji tih priznanja. Podržao ga je Nerer rekavši da ako se ovako nastavi za 3 godine više nećemo imati kome to dodjeljivati. Kako je naveo, čak 46 predloženih je iznimno mnogo i tu bi trebalo napraviti određenu selekciju. Po njemu mnogi te nagrade ne zaslužuju te je predložio da se oformi povjerenstvo koje bi sljedeće godine o tome odlučivalo, a sada neka bude tako i on će to podržati.

Odgovorio im je predsjednik Gradskog vijeća Miljenko Cmrečak :

„Možemo se oko toga složiti. Mnoge ljude s ovoga spiska trebalo je i prije nagraditi no to nije učinjeno. Neki na žalost više nisu među nama pa ih nagrađujemo posthumno, no nema sumnje da su svi oni puno učinili za naš grad i to zaslužili. Grad ima pravilnik po kome se to odrađuje. Zahvalnice možete dobiti i 100 puta, no nagradu samo jednom kao i nagradu za životno djelo. Slažem se da sljedeće godine možemo o tome razgovarati, ali ostaje velika odgovornost kod samih predlagatelja koji bi ubuduće trebali dobro razmisliti i argumentirano predlagati. U suprotnom nagrade postaju irelevantne, beznačajne i inflatorne, kako je kazao gospodin Mesarić.“

Nakon toga gradonačelnik Dražen Srpak pojedinačno je obrazložio i branio prijedloge za sve nominirane kandidate. Prijedlog je na kraju prihvaćen jednoglasno s 13 glasova za.

(rt, foto Tin Tomanić)

02