Zamjenik župana Grivec u samo šest sati promijenio stavove i način komunikacije

Šaljemo ovo priopćenje kao reakciju na članak: JOSIP GRIVEC ‘Nije HDZ taj koji utvrđuje da li je netko kriv ili ne, nećemo dopustiti da blate Županiju i Bolnicu’.

Što se dogodilo zamjeniku župana Josipu Grivcu kada je u samo nekoliko sati od završetka sjednice Skupštine Međimurske županije potpuno promijenio mišljenje, stavove, te odlučio u priopćenju, kojeg je „sigurno” on autor, braniti neobranjivo?

Naime, na brojna pitanja, kao i činjenicu da Međimursku županiju trenutno pritišće 108 milijuna kuna obveza, ostavština bivšeg župana koji je zbog uzimanja mita podnio ostavku, zamjenik župana Grivec na sjednici ili je odgovarao da mora provjeriti brojke ili se čak složio s činjenicama koje su nudili vijećnici na Skupštini.

Što se dogodilo nakon toga? Je li zamjenik župana dobio “naknadnu pamet” ili mu je pristiglo priopćenje kojeg je “on napisao”?

-Svi koji poznaju zamjenika župana Grivca znaju da on takve riječi nikad u životu ne bi upotrijebio. Da je Grivec nešto takvo namjeravao reći, rekao bi on sam na Skupštini Međimurske županije. Zasigurno ne treba naknadnu pamet, odnosno da mu PR služba ili netko bivši piše priopćenja. Naprosto je nevjerojatno da se u priopćenju za javnost zamjeniku župana g. Grivcu stavljaju u usta rečenice koje su u totalnoj suprotnosti s onim što je on govorio na samoj Skupštini – ističu iz Kluba vijećnika HDZ-a u Skupštini Međimurske županije.

No unatoč promjeni mišljenja i stavova zamjenika župana Grivca, činjenice ostaju činjenice. Neoboriva je činjenica da su ukupne obveze odnosno dugovanje Županije 108 milijuna kuna.

-Riječ je o 108 milijuna kuna duga koje Županija priznaje, a u što nisu uključeni dugovi Županije koji se već godinama vješto skrivaju. Dakle stvarna brojka je još i veća. I sam zamjenik župana Grivec na sjednici Skupštine priznao je da trenutno imaju potrebu za jednim kreditom te da će ga u skorije vrijeme realizirati – podsjećaju vijećnici HDZ.a te pojašnjavaju da su, unatoč tome što Županija svoja dugovanja pravda velikim dugovanjem ŽB Čakovec, upravo za te dugove najodgovorniji bivši župan i neracionalno korištenje novca koje je provodila Uprava bolnice uz znanje i odobravanje bivšeg župana.

-Za loše financijsko stanje bolnice zaslužan je direktno bivši župan, postavljajući nesposobnog ravnatelja koji je financijski upropastio bolnicu i poremetio sve međuljudske odnose među djelatnicima. HDZ nikad nije blatio bolnicu, a još manje djelatnike, već smo samo upozoravali na ogromne probleme koji su se tamo događali. Što se tiče izjave da se u HDZ-u govorilo o spajanju čakovečke i varaždinske bolnice, to je čista laž koju je u dva navrata izgovorio bivši župan Posavec, a sada se ta laž pojavila u priopćenju kojeg je “pisao” njegov zamjenik Grivec – naglašavaju iz HDZ-a.

Također podsjećaju da vijećnici HDZ-a uopće nisu govorili o pravomoćnoj presudi, već o priznanju bivšeg župana da je primio mito radi trgovanja utjecajem te priznanja zloupotrebe položaja i ovlasti.

-Logično je da se. ako je bivši župan priznao da je primio mito od Kobala, te ga zbog toga imenovao u upravno vijeće ŽUC-a, barem razmisli o smjeni Kobala – ističu HDZ-ovi vijećnici i zaključuju:

-Još jednom napominjemo da je žalosna činjenica da se iz Županije šalju priopćenja koja navodno potpisuje zamjenik župana Grivec, a koja u potpunosti odudaraju od njegova načina komunikacije, kao i stavovi koji su u potpunosti suprotni onima koje je Grivec iznosio uživo na Skupštini Međimurske županije

KLUB VIJEĆNIKA HDZ

u Skupštini Međimurke županije