Natječaji u Međimurskoj županiji raspisuju se i poništavaju „reda radi“!

Poštovani čitatelji,

željela bih s vama podijeliti svoje razmišljanje o raspisanom natječaju, a potom i poništenom za radno mjesto pročelnika Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i sport Međimurske županije.

Osobno sam imala namjeru podnijeti molbu, no pročitavši pažljivo uvjete-kriterije, nemalo iznenađena morala sam odustati, jer ne zadovoljavam osnovne uvjete navedene u natječaju.

Naime kao magistra pedagogije s radnim iskustvom od 16 godina u obrazovnom sustavu, položenom stručnom ispitu, znanjem engleskog jezika, kao bivša sportašica, a sada uključena u razne sportske organizacije, kao i kulturne amaterske udruge, ne zadovoljavam traženim uvjetima natječaja.

Gotovo nisam mogla vjerovati da se iz područja društvenih znanosti može javiti jedino netko tko je završio pravo. No zato se mogu javiti oni koji su diplomirali filologiju, filozofiju ili povijest što spada u domenu humanističkih znanosti.

Pitam se stoga da li samo gore navedene struke mogu adekvatno odgovoriti zahtjevima radnog mjesta pročelnika Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i sport. Gdje su na primjer ekonomisti, informatičari, sociolozi, psiholozi, kineziolozi, politolozi, profesori raznih usmjerenja koji predaju u osnovnim i srednjim školama ili višim i visokim učilištima? Gdje su razna zvanja iz područja prirodnih znanosti?

Stoga se ne čudim da su na natječaj pristigle samo dvije molbe, čiji kandidati navodno nisu zadovoljili na testiranju, pa je isti poništen.

Jako me interesira da li će na ponovljenom uvjeti biti izmijenjeni-dorađeni, pa da se može javiti veći broj kandidata, a potom izabere najkompetentnija osoba za ovo vrlo zahtjevno radno mjesto.

Međutim, ostanu li isti uvjeti, bojim se da će se ostvariti mnoge sumnje i postavljati mnogo pitanja, pa i slična onima s aktualnog sata posljednje sjednice Skupštine Međimurske županije.

Marijana H.