Nakon prijetnji smrću i provaljivanja pajserom u stan reagirali Udruga Ovršni, Slobodna Hrvatska i Mreža potrošača

Udruga Ovršni, stranka Slobodna Hrvatska i Mreža potrošača danas su bili potpora gospođi J. M. koju žele nelegalno i nasilno izbaciti iz stana. Danas su oni morali biti tu kao brana, umjesto da svoj posao odradi policija i državno odvjetništvo u Varaždinu, koji nisu reagirali na prijetnje smrću i provaljivanje pajserom u stan. Pravdu ova gospođa nije dobila ni na sudu, jer su ovršna sutkinja i viša sudska savjetnica prodale stan iako postupci nisu završeni.

Činjenice su tu: Ovršni i parnični postupak je još u tijeku, a stan su sutkinje već prodale i to za 1/3 procijenjene vrijednosti.  Stan je kupio lihvar koji ga već prodaje za 600.000 tisuća kuna. Nasilnik sada. da bi što prije okrenuo novac, pokušava iseliti gospođu iz stana prije okončanja postupaka i to čini  prijetnjama, zastrašivanjem, dovodeći plaćene ljude, pajserom provaljujući, uz prijetnje smrću. Da je postupak i okončan i izvršen, na ovaj način se deložacija ne smije obavljati. Ovaj vandal je kazneno prijavljen. Zašto policija i Državno odvjetnišvo u Varaždinu nisu odmah djelovali i zaustavili ovakve radnje?

Očekujemo da će pravna država proraditi, privesti i pritvoriti nasilnika, ne čekajući da se i druge njegove prijetnje ostvare. Želimo i moramo spriječiti nasilnike, jer Hrvatska nije divlji zapad devetnaestog stoljeća gdje nasilna skupina revolveraša otima kuće i farme.

O tome da već i vrapci na grani pričaju o tome da lihvari i kamatari, kokošarska mafija, hodočasti po sudovima tražeći ovršene nekretnine. Sve to dozvoljava ministarstvo pravosuđa.

Udruga Ovršni ustanak

VIDEO:

Udruga Ovršni i stranka Slobodna Hrvatska spriječili nasilnu deložaciju od strane lihvara.

Objavljuje Udruga Ovršni u Utorak, 18. kolovoza 2020.