Nakon Čačićeve izjave Stričak inzistira da se istraži oduzimanje 18 milijuna kuna Varaždinskoj županiji

Nakon današnje konferencije za novinare Narodne stranke – reformista, na kojoj je njihov predsjednik g. Radimir Čačić izjavio da je Županiji oduzeto citiram: „više od 18 milijuna kuna mogućeg financiranja iz domicilne komponente“ te potom dodao da za sve ima dokaze, citiram: „za dio toga imamo direktne dokaze da se postupalo protuzakonito. Je li netko primio novac, ili je politički pritisak, nesposobnost, u to ne ulazimo. Javno kažem, ako se to ne ispravi, a upozorili smo premijera, upozorili smo ministra, ne samo da ćemo to prijaviti našim institucijama, nego ćemo prijaviti i europskom USKOK-u koji se zove OLAF“.

Nadam se da je već sve prijavio DORH-u, komentirao je saborski zastupnik HDZ-a Anđelko Stričak.
Naime obaveza svakog časnog i poštenog građanina RH je da postupi prema Članku 204. Zakona o kaznenom postupku, a koji glasi: „Svatko je dužan prijaviti kazneno djelo za koje se postupak pokreće po službenoj dužnosti, koje mu je dojavljeno ili za koje je saznao“.

Stoga nema dileme da će, ako već nije, g. Čačić sve te dokaze dostaviti DORH-u. Ako iz kojekakvih, samo njemu znanih razloga ne dostavi te dokaze „da je netko primio novac, ili je politički pritisak“ DORH ga je opet dužan ispitati, jer ima saznanja putem medija o tome.
Za Varaždinsku županiju 18 milijuna kuna je ozbiljan novac i stoga inzistiramo da se sve istraži do kraja.

Anđelko Stričak – saborski zastupnik

HDZ Varaždinske županije

(Pavo Jazvić)