Nakon Bernardićeve izjave šef Sabora Gordan Jandroković dobio prijetnje smrću, sve je prijavio policiji

Gordan Jandroković, predsjednik Hrvatskog sabora, primio je prijetnje smrću te je sve, kako doznajemo, prijavio policiji. Prijetnje smrću i pozivanje Jandrokovića na samoubojstvo pojavili su se u komentarima vijesti koje je objavio portal Index.

Predsjednik Sabora, kako doznajemo, prijavio je policiji prijetnje smrću koje su uslijedile nakon jučerašnjeg istupa predsjednika SDP-a, koji je neprihvatljivim rječnikom govorio o predsjedniku Sabora i glavnom tajniku HDZ-a. S obzirom na to da je Jandroković štićena osoba – policija je već počela obradu cijelog slučaja. Sve detalje pratite na portalu DNEVNIK.hr.

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić ga je prozvao i pogrdnim riječima o njemu govorio dok je komentirao incident u Okučanima. Gordana Jandrokovića nekoliko puta je nazvao rektalnim alpinistom, a docirao je i novinarima.

Jandroković je nakon toga izjavio da će tužiti Davora Bernardića zbog zaštite časti i ugleda. Na Bernardićev istup reagirala je i Hrvatska demokratska zajednica.

Prema Kaznenom zakonu Republike Hrvatske, kazneno djelo Prijetnja počinjeno prema službenoj ili odgovornoj osobi u obavljanju javne ovlasti progoni se službenim putem, a počinitelj može biti kažnjen kaznom zatvora u trajanju od šest mjeseci do pet godina.

(Izvor DNEVNIK.hr, https://dnevnik.hr/)

Foto: Screenshot S TV