NACIONALNA MLADEŽ HDZ- a ODRŽALA KONFERENCIJU U MURSKOM SREDIŠĆU

„Predstavit ćemo program kada to odluči vodstvo stranke, a ne kada bi to htio Milanović“

MURSKO SREDIŠĆE, 11.4. – Više na TV sučeljavanje u nekoj predizbornoj kampanji nego na konferenciju za novinare, izgledao je susret Nacionalnog predsjedništva Mladeži HDZ-a i novinarskih ekipa s područja Međimurja. Predsjednik Mladeži Josip Bilaver , predsjednik međimurske organizacije Mladeži HDZ-a, Matija Žugec, te gradonačelnik Murskog Središća, Dražen Srpak, spremno su odgovarali na novinarska pitanja na pressici čija je tema bila Odlazak mladih i obrazovanih u inozemstvo.

“Jedino mi u oporbi stalno ukazujemo na probleme iseljavanja i lošu gospodarsku situaciju. Premijer i njegovi ministri, naročito gospodin Mrsić, kao da ne žive u istoj državi s građanima Hrvatske, već obmanjuju javnost nekim svojim brojkama o nezaposlenima na Zavodu, obećanjima o novozapošljavanju mladih, a kao šećer na kraju najviše ih zanima kada će HDZ predstaviti svoj gospodarski program”, – istaknuo je na konferenciji za novinare u Murskom Središću, Josip Bilaver.

„Mi ćemo to napraviti na vrijeme, a građanima će biti pojašnjen svaki detalj iz programa, pa nije logično da prije predizborne kampanje oporbena stranka predstavlja svoj program jer bi to tako htio premijer Milanović. Učinit ćemo to kada odluči vodstvo stranke, a vjerujte da se radi o kvalitetnom programu koji se finišira ovih dana, a radili su ga isključivo stručnjaci“, kazao je Bilaver, pitajući istodobno što je s tako hvaljenim Planom 21 iz kampanje Kukuriku koalicije? Je li u njihovom planu bila i brojka o 100.000 osoba koje su napustile Hrvatsku za vrijeme njihova mandata?

Predsjednik međimurske Mladeži, Matija Žugec, govoreći o situaciji u Međimurju, naglasio je kako je oporbeni HDZ na ovom području već sit idilične slike o Međimurju i hvaljenju Međimurja kao najrazvijenije županije u Hrvatskoj.

„ Je li idilično to što imamo najniže plaće u Hrvatskoj, je li idilično to što smo prema podacima Fine među najviše blokiranih u Hrvatskoj?“, upitao je Žugec. Istaknuo je kako je lani Međimurje napustila 1161 osoba.

Središćanski gradonačelnik Srpak upozorio je na opasnu činjenicu da su nekada u inozemstvo odlazili radnici „na baušteli“, a sada odlaze visokoobrazovani jer ovdje ne vide budućnost.

„Hrvatska demokratska zajednica će to promijeniti i nadam se da će dobiti povjerenje građana“, zaključio je Srpak, domaćin članovima Predsjedništva Mladeži HDZ-a. (m)

unnamed (1)