Načelnik Općine Štrigova Stanislav Rebernik dignuo ruke od svojih sumještana

Danas su se članovi Udruge Ovršni ustanak i Slobodne Hrvatske Međimurske županije odazvali na poziv Košak Željka i Kocen Bojana iz Sv. Urbana odnosno poznate ulice Šantovec breg. Općina Štrigova, odnosno Općinski načelnik Stanislav Rebernik dignuo je ruke od svojih sumještana te sav slučaj klizišta prepustio Zagrebu jer Općina nema novaca za sanaciju.

Agonija Košak Željka i susjeda Kocen Bojana započela je od 2014 god. Nastalo je klizište terena uzrukovano jačim kišama. Nedavno su se dogodili dva jaka potresa u Zagrebu i Petrinji koji su se osjetili i u Međimurju, a kuće dvojice susjeda pretrpjele su veliku štetu uzrokovanom podrhrtavanjem tla, te su im popucale izvana i unutar kuće, a i cijelo dvorište klizi te svakim danom polako i dolazi do većih napuklina na kućama.

Napravljeno je ispitivanje tla i pristupljeno je drenaži gdje su glavni izvođač Hrvatske vode, po našem laičkom viđenju suludo utrošile 300.000 kn, a radovi nisu ni završeni do kraja. Kako nam je rečeno došao je u obilazak kuća i klizišta u predizbornoj kampanji sa četri auta i kamerama tadašnji podpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva Predrag Štromar da oštećenicima kaže kako država nema novca, ali svoju predizbornu kampanju pred kamerama je održao.

Od sve te agonije koja je zadesila Košak Željka obolio je psihički te odlazi na ambulantno liječenje svojem psihijatru u Županijsku bolnicu Čakovec. Nedavno je bio na operaciji očne mrene koja može uzrokovati slijepoću. Početkom potresa u Petrinji Međimurska županija je poslala zahtjev međimurskim gradovima i općinama da utvrde štete koje su nastale od  posljedicama potresa u Petrinji, a koji se osjetio  i u Međimurskoj županiji. Očito da općinski načelnik Štrigove koji živi sa svojim oštećenicima u mjestu nije odradio svoj posao.

Zato pozivamo međimurskog župana Matiju Posavca te općinskog načelnika općine Štrigova da sjednu sa oštećenicima da se toj agoniji stane na kraj kako bi oštećenici mogli živjeti mirno bez straha od urušavanja kuća jer  obnova kuća sada nije moguća.

Potpredsjednik udruge Ovršni ustanak Radovan Preložnjak