Nabavljen pedijatrijski videogastroskop zbog kojeg se više ne mora odlaziti u Zagreb na pregled

Na Odjelu pedijatrije Županijske bolnice Čakovec održana je svečanost završetka akcije nabavke Pedijatrijskog videogastroskopa na inicijativu Gordane Prebeg iz „Udruge Veliko srce,malom srcu“.

Robert Grudić, dr.med.,spec. opće kirurgije, ortopedije i traumatologije, subspec. traumatologije, ravnatelj Županijske bolnice Čakovec zahvalio je inicijatorima akcije, donatorima koji su više od godinu dana prikupljali sredstva kako bi se nabavio videogastroskop kakvog u Hrvatskoj jedino ima u Zagrebu u Klaićevoj bolnici i na KBC Rebru.

Župan Međimurske županije Matija Posavec, zahvalio je i čestitao svima koji su se uključili u ovu plemenitu aktivnost, a posebno Gordani Prebeg koja je organizirala niz akcija. „Ovo je veliki uspjeh za sve nas jer sada naši najmlađi pacijenti mogu sve riješiti u našoj bolnici, a ne trebaju više odlaziti u Zagreb. Osim ovog dječjeg videogastroskopa, osigurat ćemo svu potrebnu opremu koju zaslužuje naša bolnica“, rekao je Posavec.

Gordana Prebeg istakla je kako akcija trajala oko godinu dana. „Kažu da samo jedan motor pokreće vozila, ali ja mislim da samo jedan motor pokreće čovjeka te je važno da je taj motor pokrenuo cijelu akciju koja ne bi bila moguća bez svih uključenih dionika onih malih, ali i velikih koji su se uspjeli senzibilizirati s nama i osigurati nabavu Pedijatrijskog videogastroskopa te Vam od srca hvala“, rekla je Prebeg.

Vrijednost Pedijatrijskog videogastroskopa je 341.250,00 kuna koji je nabavljen putem javne nabave, a ujedno ima najnoviju tehnologiju prema smjernicama Pedijatrijskog društva za gastroenterologiju,  koji će koristiti Igor Šegović, dr.med., spec. pedijatrije, subspec. pedijatrijske gastroenterologije sa svojim timom suradnika. Bitno je spomenuti da sam aparat ima mogućnost uzimanja uzoraka koji se šalju direktno na obradu, što je još jedna dodana vrijednost tako da će cjelokupan ciklusa obrade biti napravljen i odrađen u Županijskoj bolnici Čakovec.

Posebnu plemenitu notu ovoj akciji dali su Tea Dragić Runjak, ravnateljica čakovečke gimnazije Josipa Slavenskog i Ivica Pajić iz OŠ Nedelišće koji su ovim putem primili i zahvalu za uključivanje u humanitarnu akciju.

Samoj svečanosti primopredaje nazočili su Mladen Novak, predsjednik Županijske skupštine, Dejan Balažin, dr.med.,spec.pedijatrije, subspec. pedijatrijske nefrologije koji je ujedno i voditelj pedijatrije u ŽBČK te pročelnica UO za zdravstvo i socijalnu skrb Sonja Tošić Grlač.

UO za poslove župana

Morana Kiš