Na sjednici Gradskog vijeća vijećnik Milorad Mihanović postavio je gradonačelniku tri pitanja

Na 3. sjednici Gradskog vijeća Grada Mursko Središće koja se održala 07. listopada vijećnik Milorad Mihanović postavio je gradonačelniku tri pitanja:

  1. U kojoj je fazi izgradnja pješačko biciklistička staza Slemenica – Mursko Središće?

Već prije par godina je napravljena staza od Sitnica do Murskog Središća, zatim smo se dugo borili s time pa je na sjednici Vlade u Čakovcu donesena odluka da se kompletna cesta od Slemenica do Murskog Središća revitalizira, rekonstruira, proširi, da se grade staze. To sve zajedno košta 37 milijuna kuna i javna nabava je prošla, potpisani su ugovori. Na tu temu održao se sastanak s Hrvatskim cestama. Gradit će se u četiri faze i prva faza je od Slemenica do Štrukovca do križanja prema Selnici. Staza će biti s obje strane, cesta će biti proširena.

  1. Da li se pripremaju nekakvi projekti prema EU fondovima?

Pripremaju se projekti za Osnovnu školu, vrtić koji je nanovo otvoreni se već projektira dogradnja. Nismo mogli prijaviti više kvadrata zbog financijskog ograničenja projekta pa smo stavili u okvire u kojima je to bilo moguće odobreno. Sad se pojavljuje prilika za dogradnju vrtića, nastavak ulice Augusta Šenoe iz 7.2.2. i Selska ulica.

  1. Pitanje je vezano uz naše mlade. Znamo da je grad sviju nas građana Murskog Središća. Ne znam da li imate podatak polaznosti djece u Osnovnu školu Mursko Središće. Koliko djece je palo osme i niže razrede, ja mislim u povijesti do sada se to nije dogodilo, kao što se dogodilo ove godine da djeca iz tjelesnog imaju negativnu ocjenu na kraju godine. Da li je problem u djecu ili u nekim drugima. Mi znamo da smo svi mi žitelji Grada Mursko Središće i nećemo se dijeliti, mi znamo da smo građani Grada Mursko Središće. Ja gledam kako će biti za deset – petnaest godina. Kako će ovaj grad izgledati, da ima djece koja neće završiti Osnovnu školu, a znamo da Osnovnu školu obavezno treba završiti. A ove godine što se dogodilo je začuđujuće i ja bih vas molio da se preispita situacija, da se pita škola zašto se to dogodilo. Ne bi volio da se događaju stvari kao što je npr. da djecu prose ispred Konzuma. Ako Osnovnu školu ne završe djeca, ako se ruše, nevezano uz nacionalnu pripadnost ili vjeru. Znam da su to stručni ljudi koji će sebe opravdavati poslije ovoga, jer znam da ćete vi to pitati i volio bih da to dobimo pismeni odgovor. Neću da se uništavaju dječji životi. Molim da se to preispita da se to ne bi više događalo u budućnosti.

 

Ja se s vama slažem i ja bih volio da djeca završe školu, da krenu u srednju školu, završe zanat, tko ima volje i mogućnosti ide na studij, da ne nedostaju s nastave osim onoga što je opravdano zbog bolesti ili nečeg drugog i da sve bude u najboljem redu. Ovo je snimljeno i molim da se dio iz zapisnika izuzme i pošalje službeni upit Osnovnoj školi Mursko Središće i tako ćete dobiti pisani odgovor.

(Grad Mursko Središće)