Na 3. sjednici Gradskog vijeća Grada Mursko Središće vijećnik Kristijan Antolović uputio je gradonačelniku tri pitanja

  1. Što je s regulacijom prometa na glavnoj prometnici, što se poduzima po tom pitanju?

Dogovoreni je sastanak s Hrvatskim cestama, prometnom policijom i Županijskom upravom za ceste. Radi se o tome da je pušteni u promet semafor na ulazu u grad „palim crveno“ i za pješake, znači svi koji sada voze više od 50 km/h moraju se zaustaviti, što znači da je to još jedan napredak u sigurnosti. Kamera koja je kod Konzuma će se preseliti nešto niže u ulici da bi se i taj dio ulice stavio u ograničenje brzine. Na sastanku će se dogovoriti ili probati dogovoriti rješenje raskrižja Tekstilna – Marka Kovača – Josipa Broza Tita, što je dosta osjetljiva točka i bilo je više prometnih nesreća. U Frankopanskoj ulici razmotrit će se  postavljanje ležećih policajaca i dotaknuti ćemo se centra grada, za koji je iduće godine planirana rekonstrukcija. Sveobuhvatno rješenje je tu, a ono što nedostaje ćemo probati dogovoriti.

Napomena: sastanak s Hrvatskim cestama, prometnom policijom i ŽUC-om je odrađen 08.listopada 2021.g.

  1. Što je sa sanacijom cesta na kojima je aglomeracija završena?

To je vječna i goruća tema za koju se mi na dnevnoj bazi zalažemo, održavamo sastanke i u utorak je ponovo sastanak s Hrvatskim vodama ZG i svim dionicima projekta aglomeracija i svih onih javnih poduzeća koja na našim prostoru mijenjaju instalacije. Martinska je na pragu asfaltiranja, Matije Gupca ima grubi sloj asfalta, uskoro i fini, Frankopanska će biti do kraja godine, ulica Brezje isto do kraja godine, Vladimira Nazora koja je trebala biti po dogovoru do početka školske godine, nažalost nije zato što se kasnije ustanovilo da treba mijenjati plinske instalacije i vodovodne instalacije. To nije do nas, nego javnih poduzeća, a  obzirom na situaciju odlučili smo da ćemo cijelu cestu obnoviti i napraviti nove staze. Po planu će Vladimira Nazora biti gotovo do 01. prosinca i bit će u potpunosti obnovljena. Ono što treba reći je da će Hlapičina i Peklenica vjerojatno prezimiti bez asfalta, jer je asfaltiranje nažalost nedostižno. Bilo je da bi u Hlapičini ove godine to riješili, Peklenica je puno kasnije počela nego li je trebala i jednostavno neće biti moguće. Grad se priprema, za Hlapičinu je gotova javna nabava za ceste, za Peklenicu je gotova analiza, bit ćemo sigurno spremni prije nego li se krene s asfaltiranjem.

  1. Kada se planira završiti tribine na NK „Rudar“ i na koji način?

 Tribina NK „Rudar“ bila je dva puta aplicirana na natječaje, nažalost nije dobila dovoljan broj bodova, zato jer je bodovanje za druge projekte bilo puno jače. Dva puta se probalo kroz nacionalna sredstva, ali zbog korone je i to zapravo zastalo. Ipak, tamo je napravljeno puno. Uloženo je oko 1,5 milijuna kuna, treba još oko 2 milijuna kuna ili nešto više i plan je da se to iduće godine riješi. Postoje 3 mogućnosti da se to riješi: financiranje iz proračuna grada ili financiranje iz proračuna grada i nacionalnih sredstava ili EU fondovi, iako je ta treća najmanje vjerojatna. Najvjerojatnije proračun grada i ministarstvo.

(Grad Mursko Središće)