Na 3. sjednici Gradskog vijeća Grada Mursko Središće vijećnica Franciška Vida postavila je gradonačelniku tri pitanja

  1. Djeca na području Grada Mursko Središće, radi se o bolesnoj djeci – jedna curica ima autizam i još šećernu bolest. Zanimlje me da li bi se ublažili uvjeti za sufinanciranje, budući da znamo da je šećerna bolest teška i sam aparatić stoji 1000 kuna. Oni polaze u dječji vrtić u Selnici i zaista im je teško. Oni se nalaze na području grada, a meni su rekli neka pitam ako ima kakvih mogućnosti.

 

Ako je riječ o konkretnom slučaju trebaju se javiti Gradu Mursko Središće, a ne na aktualni sat.. Nama dolazi svakodnevno nekoliko pismena za pomoći i sve obrađujemo. Ako nešto ne dobijemo, ne možemo ni znati. Da bi im pomogli moraju se javiti u Gradsku upravu.

  1. Drugo pitanje odnosi se na gradsku manifestaciju koja je bila odgođena pa me zanimlje kamo su se ta sredstva prestrojila, tj. u što se uložilo?

 

Sredstva za manifestaciju Dan Grada i Ljeto uz Muru koja su bila osigurana u proračunu za 2020. godinu prenamijenila su se za povećanje jednokratnih novčanih pomoći za srednjoškolce, studente te za sportske i društvene djelatnosti i udruge. S obzirom da se ove godine, zbog epidemioloških mjera, nije održala manifestacija Ljeto uz Muru, sredstva koja su bila predviđena za istu prenamijenila su se za sportske udruge.

  1. Zanimlje me u svezi odgovora koji ste mi dali, nisam baš zadovoljna. Pa me zanimlje što vam to znači.

Pitali ste na prošlom vijeću da li mislim da li ste slučajna vijećnica. Prije ovog vijeća dao sam vam sljedeći  pismeni odgovor: Da. Mislim da i vi znate zašto. Obzirom što ponovo pitate dati ću vam obrazloženje: Da, mislim to. Obzirom što ste  mandat osvojili s drugog mjesta nezavisne liste Matija Varga, a dobili ste 27 glasova u Štrukovcu, dok su recimo u Peklenici dobili 80, u Hlapičini 55, proizlazi da su neki drugi kandidati puno više doprinijeli uspjehu dva vijećnička mjesta. Puno više od vas ili čak tro duplo od vas. Sama pozicija na listi ne mora nužno značiti da je ta osoba vijećnik, jer u Gradsko vijeće može ući temeljem odluke liste bilo koja druga osoba koja je eventualno puno više doprinijela tome. Mi ćemo konkretno na našoj koalicijskoj listi dati priliku i nekim drugima, znači podijelit ćemo mandate. Da li ćete i vi to učiniti, ne znam, to je na vama, ali vidite čuo sam od nekih s vaše liste da više nikad neće tu kročiti, jer se osjećaju prevarenima. U prošlom mandatu ste ušli u vijeće s liste Živog zida, zatim ste bili dio oporbenih vijećnika, pa ste izašli iz Živog zida i na kraju i iz tog kluba vijećnika tako da uopće nije jasno koga vi zastupate ili koga ste zastupali. Tako da, da mislim da ste slučajna vijećnica.

(Grad Mursko Središće)