MURSKO SREDIŠĆE ZA HRVATSKU NE POSTOJI

Da nam je država okrenula leđa i da se njeni predstavnici ponašaju kao da ne postojimo postaje jasno i najvećim slijepcima. Nakon što nam je odbila financirati gospodarsku zonu Brezje i poručila „snađi se druže“, kako izgleda u svoj plan nije uvrstila ni zaobilaznicu koja je gradu prijeko potrebna. Već smo vas izvijestili da je teretni promet povećan za 100%, da kroz naš grad godišnje prolazi 100 tisuća raznih kamiona, 6 tisuća autobusa i milijun osobnih vozila sa ukupno 2,5 milijuna putnika. Sav taj promet zagađuje zrak i okoliš, pucaju ceste i od vibracija kuće uz njih. Betonski most u ruševnom je stanju i zahtijeva stalne popravke pa je upitno koliko će još izdržati. Rješenje za to je izgradnja zaobilaznice i novog mosta što gradske strukture već godinama traže, ali nikako da dobiju.

Na 134. Sjednici Vlade Republike Hrvatske prihvaćen je prijedlog plana građenja i održavanja državnih cesta za 2014. godinu. U Međimurju je predviđeno izgraditi 3 zaobilaznice i to sjeverne u Čakovcu za koju je predviđeno 1,3 milijuna kuna, južne u Nedelišću za 3 milijuna kuna i one u Prelogu za koju će biti izdvojeno 700 tisuća kuna.

 

Dakle Mursko Središće opet je zaobiđeno iako je ta zaobilaznica nama najpotrebnija. O svemu ovome oglasio se i gradonačelnik Dražen Srpak u svom priopćenju za medije koje vam donosimo u prilogu.    (R. Tomanić)