MOŽEMO PROTIV ZVONE BOBANA: Smeta im još jedan mural u Novom Zagrebu?! Evo prepiske!

TOMAŠEVIĆEVA EKSTREMNA LJEVICA NASTAVLJA RAT PROTIV BBB-a, SIMBOLA DINAMA I HRVATSKE: Katarina Jovanović iz Možemo zatražila uklanjanje murala Zvone Bobana sa škole u Savskom Gaju?!

Nakon što su naložili skidanje murala posvećenog Vukovaru, lijevi ekstremisti iz Možemo zatražili su skidanje još jednog, u istom novozagrebačkom naselju – ovog puta na udaru se našla legenda Dinama, Zagreba i Hrvatske – Zvonimir Boban!

Katarina Jovanović, članica Tomaševićeve platforme Možemo, koja je bila na listi ekstremne ljevice za Vijeće Mjesnog odbora Remetinec, u e-mailu koji ima redakcija Bujice, a koji je poslala nadležnima iz Osnovne škole Savski Gaj, pored ostaloga, navodi: “Ostalo je pitanje ravnatelju i vama svima koje nisam stigla postaviti, a odnosi se na murale na našoj školi. Smatrate li prikladnim da se na odgojno-obrazovnoj ustanovi nalazi mural na kojem jedna osoba nogom zamahuje na drugu?”

Očito, aludirajući na povijesnu scenu s Dinamovog stadiona, kada je kapetan Zvonimir Boban tijekom prekinute utakmice s beogradskom ‘Zvezdom’ stao u obranu naših navijača pred nasrtajem jugo-komunističkih milicajaca, Jovanovićka iz Možemo, još i docira: “Molim Vas da me ne krenete sad učiti povijest i objašnjavete priču, jako dobro znam tko je na slici…”

Iako smušeni gradonačelnik Toma Tomašević tvrdi da su prijave protiv murala podnijeli “građani”, mailovi kojima raspolažemo, u potpunosti ga demantiraju – pa ispada da su ti “građani” zapravo – drugovi iz njegove platforme Možemo! U prvom mailu, predsjednik Vijeća Gradske četvrti Novi Zagreb, Tomislav Vukoja, drug iz Možemo, jasno navodi da su mu sporne “dvije lokacije” u naselju Lanište, na kojima se nalaze “neprimjereni graffiti”. U drugom mailu drugarica iz Možemo, Katarina Jovanović, otkriva koja je to druge lokacije i traži da se ukloni mural Zvone Bobana.

PHOTO: Preslik (ne baš pismenog) maila Katarine Jovanović iz platforme Možemo, kojoj smeta mural BBB-a postavljen u čast kapetana Dinama Zvonimira Bobana!

Velimir Bujanec