Mlinarić razvalio SDSS u Saboru: U srpskom zarobljeništvu morao sam držati glavu dolje i ruke na leđima, ali u svojoj slobodnoj državi ne želim!

Zastupnik Domovinskog pokreta Stipo Mlinarić u današnjem se slobodnom govoru u Hrvatskom saboru osvrnuo na događaje iz vremena Domovinskog rata, s posebnim naglaskom na operaciju „Oluja“, jer se trgovanjem premijera Plenkovića sa SDSS-om baca ljaga na ovaj događaj te se žrtve izjednačavaju s krivcima.

„Nakon pada Vukovara, u srpskim koncentracijskim logorima, Stajićevo, Niš i Mitrovica, proveo sam ukupno 9 mjeseci. Moj voljeni brat Mile zvjerski je ubijen zajedno s još 262-oje ranjenika na Ovčari. Ne mrzim nikoga. Sve što sam činio, činio sam iz ljubavi prema svom narodu i hrvatskoj domovini.“ – uvodno je naglasio Mlinarić.

Mlinarić je govor nastavio iznoseći činjenice da su našu zemlju napali srpski, crnogorski i agresor JNA, a nakon što se lokalno srpsko stanovništvo, predvođeno Srpskom demokratskom strankom, pobunilo protiv legitimno izabrane Hrvatske vlasti.

„Za vrijeme okupacije hrvatskog teritorija, u toj takozvanoj “Republici srpskoj krajini” na vlasti je bila Srpska demokratska stranka koja je provodila teror nad nesrpskim stanovništvom, te organizirala zvjerska ubojstva i vršila etničko čišćenje punih sedam godina. Čest i rado viđen gost na okupiranom području bio je sadašnji predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić.“ – rekao je Mlinarić, dodavši da su istaknuti članovi SDS-a, od kojih su neki osuđeni ratni zločinci, 1997. godine osnovali, na tada još okupiranom području, Samostalnu demokratsku srpsku stranku SDSS, kojoj se, nakon mirne reintegracije, pridružio Milorad Pupovac.

„SDSS je već u drugom mandatu najvjerniji koalicijski partner Hrvatske demokratske zajednice, čiji je predsjednik Andrej Plenković, kako kaže, baš u SDSS-u prepoznao svjetonazorsku bliskost.“ – izjavio je Stipo Mlinarić.

Mlinarić je dodao da je ove godine, po prvi puta, trgovački ispregovaran odlazak potpredsjednika vlade iz redova SDSS-a u Knin, i generala pobjedničke hrvatske vojske Tome Medveda u Grubore.

„U srpskom zarobljeništvu morao sam držati glavu dolje i ruke na leđima, ali danas, u svojoj slobodnoj državi, ne želim i neću sagnuti glavu pred očiglednom trgovinom i izjednačavanjem žrtve i agresora, kao što ju je sagnuo Tomo Medved. Plenkovićeva protuustavna vlada umjesto da traži ratnu odštetu od Republike Srbije za urbanocid, kulturocid, logoraše i ubijenu djecu, pokušava Domovinski rat prikazati kao kvazi-građanski rat i to sve zbog 76 ruku u zraku da bi bili na vlasti, ne shvaćajući dalekosežne posljedice ovog čina.“ – upozorio je Mlinarić.

(Marja Čolak, foto: Screenshot)