Mlinarić: Domovinski pokret će predložiti zakon kojim će se hrvatsko državljanstvo moći oduzeti svima koji rade protiv hrvatskih interesa

Stipo Mlinarić, saborski zastupnik Domovinskog pokreta, održao je konferenciju za medije na temu optužnice protiv četvorice časnika Hrvatske vojske u Srbiji.

”Danas sam u Saboru imao slobodan govor. Vjerujte mi, jedan od težih govora koje sam imao. Sinoć, kad sam se pripremao da napišem tih pet minuta, nisam znao bih li plakao ili bih se smijao. Sjetim se 15.000 poginulih za ovu državu do kojih nitko ne drži. Da mi strepimo od jedne Srbije koja je izvršila agresiju na Hrvatsku, na BiH, na Kosovo, i na kraju ju je NATO bombardirao, možemo slobodno reći, jednu zločinačku tvorevinu ’90-ih godina koja je izvršila brutalne agresije na tri različita područja”, uvodno je rekao Mlinarić.

”Hrvatski branitelji strepe od optužnica iz Srbije, a Srbi neće na tome stati”

Mlinarić je upozorio kako strepimo od njihovih optužnica i kako hrvatski branitelji, hrvatski piloti, visoki časnici, strepe od njihovih optužnica i strepe da neće moći izaći iz Hrvatske ako oni to naprave. Naglasio je kako će oni to napraviti sigurno i kako neće tu stati te kako ćemo vidjeti iz Beograda pred 05. kolovoza, kad obilježavamo Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i dan hrvatskih branitelja: ”Te pilote je netko morao poslati i dati im zapovijed, onda je tim visokim časnicima koji su poslali pilote morao odobriti državni vrh”, pojasnio je.

”Oni neće stati na ovome, oni će ići dalje. Normalno da sve to grade na jednoj laži i mi se uvijek kao država moramo braniti od njihovih laži. Jučer sam, pripremajući petominutni govor za Sabor, sjedio i razmišljao što možemo napraviti kao ozbiljna država koja drži do sebe. Naišao sam na podatak da izraelska država i Sjedinjene američke države, koje su kolijevka demokracije, imaju zakon o oduzimanju državljanstva”, naglasio je.

”Da smo ozbiljna država, odavno bismo podnijeli optužnicu protiv Srbije”

Mlinarić je poručio da će Domovinski pokret poslati u Sabor isti takav zakon da se ljudima koji rade protiv hrvatskih nacionalnih interesa može sudskim putem uzeti hrvatsko državljanstvo. Dodao je da ćemo vidjeti onda što će za koalicijske partnere Andreja Plenkovića biti ‘Oluja’, ‘Bljesak’ ili bilo koja druga oslobodilačka akcija te hoće li to za njih biti zločinačka organizacija ili će biti, kako stoji u hrvatskom Ustavu, da su to osloboditeljske akcije.

”Dok to hrvatska država ne napravi, oni će i dalje raditi ovo što nam rade, bacat će nam svakih par mjeseci neke nove optužnice, neke nove laži, a mi ćemo se stalno braniti od toga. Da smo ozbiljna država, davnih dana smo trebali podnijeti optužnicu protiv Srbije za agresiju, za naplatu ratne štete i za naplatu odštete logorašima”, izjavio je Mlinarić.

Istaknuo je kako se ježi na izjave ministra vanjskih poslova koji kaže da ćemo blokirati Srbiju i tražiti nestale kad oni budu zatvarali Poglavlje 23., što je, po njegovoj procjeni, za desetak godina. Onih desetak godina i ovo roditelja što je ostalo, dodao je Mlinarić, koji tri desetljeća traže svoju djecu, oni će ih držati još deset godina, smatra, dok nitko od roditelja više ne bude živ. Poručio je da je to nedopustivo i ne smije biti uvjet za ulazak Srbije u EU te da se to mora riješiti odmah i da se to, u stvari, trebalo riješiti davnih dana.

”Srbiji treba blokirati Poglavlje 23. zbog ratne odštete i odštete logorašima”

”Njima treba blokirati Poglavlje 23. da plate ratnu odštetu i odštetu logorašima. Zbog te dvije stvari im ne bi trebalo dati da zatvore Poglavlje 23. Naravno, od politike to ne očekujem, pogotovo ovakve anemične politike koju vodi Andrej Plenković i njegova Vlada. Ja to od njih ne očekujem”, kazao je.

Mlinarić je poručio da sada, s ovoga mjesta, kaže: – Neću stati, pričat ću dok god sam u Saboru. Dvije godine pričam, a kad god pričam, govorim o konkretnim imenima, o konkretnim žrtvama, o konkretnim zločinima. Sve je provjerljivo i sve je dostupno svima za provjeru.

”Neću stati ni umoriti se, natjerat ću korumpiranu vlast da raščisti srpske laži”

”Neću se umoriti i pričat ću i dalje! Ali ne samo u Saboru, u devetom mjesecu ću napraviti ovdje na istom mjestu konferenciju za medije i reći ću vam što ću napraviti u devetom mjesecu da natjeram ovu nesposobnu i korumpiranu vlast, ne znam kako bih je nazvao da ne upotrijebim neki grublji naziv, da radi ove stvari. Ovo nisu nebitne stvari, ovo nije ono što netko kaže ‘što se bavite prošlošću’. Ovo se može vratiti kao bumerang u budućnosti”, upozorio je.

Istaknuo je kako se ’91. godina dogodila zbog mita i laži o Jasenovcu 55 godina, kako su nas ubijali u Vukovaru, nazivali nas ustašama i ničim drugim, samo Jasenovac milijun i pol ubijenih, poklane djece – a sve, upozorio je Mlinarić, laž na laž.

”Kako sada nameću ove laži, vratit će nam se kao bumerang jednog dana. Gledamo sad u Ukrajini kako škola i vrtić nestanu u sekundi, a nažalost i djeca u njima, kao što je bilo u Domovinskom ratu. Ubijeno je 402 djece. Ne smijemo žmiriti na našu povijest koja je čista. Mi smo bili napadnuti i oslobodili smo se. Ne smijemo na to žmiriti i zatvarati oči i vikati ‘neka to Srbija priča za svoje potrebe”, rekao je Mlinarić.

Upozorio je da Srbija to priča za svoju javnost i za ljude koji će jednog dana uzeti pušku kao ’91. i dodao da smo bili susjedi, dobri jedni s drugima, neki su bili kumski vezani, susjed za susjeda Srbina, a nakon ’91. i njihove propagande, podsjetio je, taj isti susjed je zaklao svoga kuma Hrvata jer su mu rekli da su Hrvati genocidni i da će ubijati Srbe.

”Takve stvari su se događale, svjedoci smo toga, ja sam svjedok, vi ste svjedoci, svjedoci smo toga da je susjed susjeda, koji su živjeli 50 godina kuću uz kuću, ubio. Prema tome, obećavam s ovoga mjesta, neću im dati mira. Osim kroz Sabor, postoje i druge institucije, legalnim putem, neću im dati mira dok se god ovo ne raščisti”, zaključio je Mlinarić.

Služba za odnose s javnošću Domovinskog pokreta