Mladež HDZ-a: Oporba svojim cirkuskim predstavama narušava ozbiljnost institucije Hrvatskog sabora

Bezidejnost i jalovost oporbe još jedanput je potvrđena tijekom nedavnog aktualca u Hrvatskom Saboru. Parlamentarni izbori su blizu, njihova nervoza i očaj rastu, a sadržaja nema. Stoga, jedino što im preostaje jest privući pozornost javnosti izvođenjem različitih politikantskih predstava na otvorenoj sceni – u Hrvatskom saboru.

U moru bizarnih laži, a laži su jedina konstanta oporbe, mogli smo čuti kako ništa nije učinjeno za mlade i njihovo stambeno zbrinjavanje. Mladež HDZ-a odlučno odbacuje takvu neistinu, suprotstavljajući je činjenicama i postignućima Vlade Premijera Andreja Plenkovića.

Subvencioniranim stambenim kreditima vlastiti dom pronašlo je 34 tisuće mladih obitelji, od 2016. izgrađeno je 1.800 POS stanova, u izgradnji je 186 stanova, a u pripremi su 684 stana. Brojnim programima olakšano je i sufinancirano obrazovanje mladih, uz rekordan broj stipendija i stalan rast minimalne studentske satnice te poreznih pragova za studente. Ova Vlada štiti mlade i njihov standard, povećava zaposlenost mladih, i to na neodređeno vrijeme, a poseban naglasak stavljen je na rasterećenja poput smanjenja poreza na dohodak što je na svom budžetu izravno osjetilo 180 tisuća mladih, s prosječno oko 611 eura po osobi.

 

Oporba nema sadržaja pa nekako treba privući pozornost. Optužbe, lupkanje po klupama pa i iskorištavanje dana odavanja počasti žrtvi Vukovara samo su dio arsenala kojim bljedunjava oporba pokušava dobiti malo medijske pažnje. Iz svega vidimo da se na političkoj sceni uistinu radi o dvije Hrvatske. S jedne strane imamo konstruktivnu politiku, politiku rezultata iza kojih stoji rad Vlade predvođene premijerom Plenkovićem. S druge strane se nalaze politički akteri od kojih su mnogi svojim lupanjem o klupe opjevali svoj politički labuđi pjev ili bolje rečeno odlupkali svojeizjavio je predsjednik Mladeži Hrvatske demokratske zajednice Maksimilijan Šimrak.

 

Proteklih godina od oporbe, imali smo prilike čuti samo recikliranje istih tema. Naravno, nisu ponudili ništa konstruktivno. Ono što nas posebno zabrinjava je stvaranje podjela uoči obilježavanja Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje 18. studenoga. Posebno mislimo na zastupnike iz redova Domovinskog pokreta koji dijele posjetitelje i branitelje te ususret izborima pokušavaju privatizirati Vukovar. Žalosti nas što im ovaj dan predstavlja samo pozornicu te što su dostojanstvo i zajedništvo u odavanju počasti žrtvi pokušali staviti u drugi plan. Hrvatska demokratska zajednica, kao stožerna stranka desnog centra i državotvorna stanka baštini svoje temeljne vrijednosti te je upravo zato i uvela obilježavanje Dana sjećanja, koji je odlukom Vlade predvođenom HDZ-om postao blagdanom i neradnim danom da bi svi koji žele došli u Vukovar i  Škabrnju. Iz poštovanja prema poginulima, braniteljima te našim nestalima, kao i za njegovanje spomena na pobjednički Domovinski rat, trebamo dostojanstveno obilježiti ovaj dan bez ikakvog politiziranja. Zato još jednom ovim putem pozivamo sve političke aktere da dostojanstveno, bez provokacija i podjela, obilježe ovaj dan sjećanja na razaranja kakva Europa nije vidjela na svom teritoriju od 2. Svjetskog rata te da u miru stvaramo zemlju za naše buduće generacije.

Mladež HDZ-a