Mirjana Murk kandidatkinja SDP-a za načelnicu Podturna na predstojećim lokalnim izborima

Mirjana Murk kandidatkinja je načelnicu općine Podturen i nositeljica koalicijske liste SDP-a i HSU-a. Mirjana Murk odlučila se kandidirati za načelnicu nakon 22 godine u politici gdje obnaša dužnost članice Glavnog odbora SDP-a Hrvatske, članice Glavnog odbora Foruma žena SDP-a i predsjednice SDP-a Podturen. Također obnaša dužnost predsjednice općinskog vijeća, članice Odbora za financije i proračun Međimurske županije i članice školskog odbora OŠ Podturen.

Proteklih godina skupila sam značajno političko iskustvo u raznim sferama, te sam kroz djelovanje na tim područjima imala priliku ući u suštinu problema. Svjesna sam da bavljenje politikom nije citiranje pustih floskula, već djelovanje. Želimo li napredovati, važno je ponuditi konkretna rješenja. Kako bismo poboljšali kvalitetu života naših sumještana, bitno je ulagati u komunalnu infrastrukturu i energetsku učinkovitost, što se može postići boljim iskorištavanjem Europskih fondova i provođenjem programa energetske učinkovitosti. Očuvanje naše Općine ovisi o djeci, mladima i obiteljima kojima je važno pružiti mogućnost za razvoj i razlog za ostanak. Izgradnja općinskog vrtića, pogodnosti za mlade obitelji prilikom stjecanja prve nekretnine, otvaranje centra za osobe starije životne dobi, samo su neka od rješenja. Nadalje, gospodarstvo je ključ napredovanja, stoga je pomoć poduzetnicima kod pokretanja njihovih poslovnih aktivnosti, oslobađanje plaćanja općinskih, komunalnih i ostalih doprinosa početkom njihovog poslovanja stavka za koju ću se također zalagati. Kao bivša obrtnica s godinama iskustva iz prve ruke znam za poteškoće, ali i veliku važnost privatnog poduzetništva i njegova poticanja“ istaknula je Murk, naglasivši da bez obzira na političko opredjeljenje, vjersku pripadnost ili osobne stavove, zajedno trebamo raditi na razvitku općine Podturen.

Pozivam sve sumještane da podrže program tima mladih i stručnih ljudi koji jamči ostvarenje ciljeva u realnom vremenskom roku. Zahvaljujem se na podršci cijelom timu, kolegama, predsjedniku SDP-a Međimurske županije Mladenu Novaku i općinskoj organizaciji HSU Podturen. Naredno razdoblje iskoristit ću da predstavim najvažnije točke svog programa, kako bih pobliže predstavila sebe, ali i istaknula važnost zajednice i tolerancije“ zaključila je Murk.

(SDP Međimurske županije)