Ministar Pavić sa suradnicima u Međimurju

Na poziv saborskog zastupnika i predsjednika Županijskog odbora HDZ-a MŽ, Darka Horvata, danas u gotovo cjelodnevnom posjetu Međimurju boravi ministar rada i mirovinskog sustava, Marko Pavić , sa svojim suradnicima, te ravnateljem HZZ-a Ante Lončarom.

Povod dolaska je potpisivanje ugovora u Murskom Središću s tamošnjim gradonačelnikom Draženom Srpakom,  za program zapošljavanja žena pod nazivom „Zaželi“ , u iznosu od 1,47 milijuna kuna. Sličan takav ugovor ministar je uoči Božića potpisao i sa preloškim gradonačelnikom  Kolarekom, u iznosi od 2,02 milijuna kuna.

U sklopu radnog posjeta ministar je održao sastanak sa članovima Predsjedništva ŽO HDZ MŽ, posjetio Međimursku županiju gdje se zadržao sa županom Matijom Posavcem gotovo pola sata, te obišao ispostave Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje u Čakovcu.

Na radnom sastanku sa Predsjedništvom ŽO HDZ MŽ, ministar je govorio o smjernicama nove mirovinske reforme, te smjernice nove inicijative suzbijanja rada na crno.

Na kraju dana, a  nakon potpisivanje ugovora u Murskom Središću, održao je javnu tribinu s gospodarstvenicima Međimurja na temu „Stvaranje primjerene radne snage za trenutne potrebe međimurskog gospodarstva“.

Tajništvo HDZ-a Međimurja