Ministar Darko Horvat: “Vrijeme je da Međimurje dobije zastupnicu u EU parlamentu”

Obraćajući se mnogobrojnim uzvanicima i gostima koji su prisustvovali jučerašnjoj svečanoj sjednici Skupštine Međimurske županije, ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat uputio je snažnu poruku kako se pomoću europskih fondova mijenja kompletna slika Hrvatske, pa tako i Međimurja, kroz mnogobrojne projekte koji su plod suradnje države i lokalne samouprave.

Još prije godinu dana najavio sam da će Međimurje postati veliko gradilište. Sinergijom Vlade s lokalnom i regionalnom samoupravom, u tome smo i uspjeli. Prezentacija svih projekata koji su danas ovdje predstavljeni jasno pokazuje zašto nam je toliko važno članstvo u Europskoj uniji. Uz još veće zajedništvo i aktivniju suradnju svih nas koji na bilo koji način sudjelujemo u politici, ti će rezultati biti još bolji i vidljiviji“, naglasio je Horvat i tom prilikom uputio čestitku svim Međimurkama i Međimurcima povodom Dana županije, te svim laureatima prestižne nagrade „Zrinski“, kao i povelje Međimurske županije.

Pružena ruka suradnje županu za još jaču suradnju i boljitak svih Međimuraca

U svojstvu izaslanika predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića, Horvat je dodatno naglasio kako je Međimurje, ali i cijelu Hrvatsku, sada potrebno još jače brendirati kao sve poželjniju investicijsku destinaciju. „Na ovu svečanu sjednicu dolazim s netom završenog 23. Nacionalnog savjetovanja o gospodarstvu i poduzetništvu na kojem smo okupili 400-tinjak ljudi, a među njima najviše poduzetnika. Zaključak tog trodnevnog susreta je da se može, da se trendovi mijenjaju i idu prema boljem“, rekao je ministar i dodao kako ga se posebno dojmio govor i poruka izbornika Zlatka Dalića, koji je također bio jedan od govornika Savjetovanja. „Izbornik je tom prigodom rekao kako smo do najvećeg rezultata u povijesti došli jer smo bili pozitivni i stvorili tim koji je živio skupa za isti cilj. No, da je mnogo važnije od srebra, njihov najveći uspjeh bio sve ono što se događalo u Hrvatskoj. Vratili su ljudima vjeru, ljubav i zajedništvo, a time i stvorili pozitivnu percepciju o nama samima. To je ono što nam svima treba“, naglasio je.

Na kraju svog govora, Horvat je napomenuo kako dobitnu kombinaciju za Međimurje ne bi trebalo mijenjati, te da ima još dovoljno prostora za jaču suradnju sa Županijom. „Oduvijek nam je bila želja imati jaču zastupljenost na državnoj razini i direktnu poveznicu prema Zagrebu. Sada imamo ministra u resoru gospodarstva, čelnika agencije za malo gospodarstvo i investicije, pa je onda vrijeme da u europskom parlamentu dobijemo i zastupnicu“, rekao je Horvat, aludirajući na saborsku zastupnicu Sunčanu Glavak, koja se nalazi na 5. mjestu liste Hrvatske demokratske zajednice s vrlo realnim izgledom da predstavlja interese Međimurja i Hrvatske u Bruxellesu.

Županu i ovim putem nudim još čvršću ruku suradnje da zajedno nastavimo raditi na boljitku života svih naših Međimurki i Međimuraca“, zaključio je Horvat.

(ŽO HDZ Međimurske županije, foto: arhiva Muralista)