Ministar Darko Horvat u samoizolaciji, bliska suradnica pozitivna na koronavirus

Ministar Darko Horvat na svojoj facebook stranici  objavio je vijest o koronavirusu u njegovom ministarstvu. Njegovu objavu donosimo u cijelosti:

Jučer smo u ministarstvu doznali kako je jedna od mojih bliskih suradnica pozitivna na koronavirus. Ona se u ovom trenutku osjeća dobro i ima blagu kliničku sliku, a najvažnije je da se ona što prije uspješno oporavi!

Ipak, zbog odgovornosti koju imam prema građanima i svim svojim suradnicima i kolegama, odmah sam kontaktirao epidemiološku službu kako bih se konzultirao o poduzimanju sljedećih koraka.

Podvrgnuo sam se testiranju na COVID-19, a rezultat je 𝐧𝐞𝐠𝐚𝐭𝐢𝐯𝐚𝐧. Ipak, preporuka je da sljedećih nekoliko dana ostanem u samoizolaciji te ponovim test za 5 dana.

No, bez obzira na situaciju, sa svim aktivnostima na kojima predano radimo u cijelom proteklom razdoblju nastavljamo normalno i dalje (pa makar i od kuće)❗️

𝐙𝐚𝐤𝐨𝐧 𝐨 𝐨𝐛𝐧𝐨𝐯𝐢, kao jedan od glavnih prioriteta Vlada Republike Hrvatske, naći će se sutra na njenoj sjednici, kao što smo i najavljivali, gdje će ga umjesto mene predstaviti državna tajnica Dunja Magaš.

Vjerujem da će konačni prijedlog koji smo pripremili biti pravičan, održiv i provediv, te da će ga kao takvog Hrvatski sabor izglasati već u prvim danima rujna!

Isto tako, očekujem da ćemo uskoro imati i konačno rješenje za sve trenutne stanare Studentskog doma “Cvjetno naselje”, vezano uz njihov novi privremeni smještaj. Radimo sve da to bude do 15. rujna, kako bi i vrijednim djelatnicima studentskog doma ostavili dovoljno vremena da naprave sve pripreme za prihvat studenata ususret novoj akademskoj godini.

Na kraju, ovo je još samo jedan pokazatelj da svi zajedno moramo ostati oprezni, ali i svjesni da ćemo još neko vrijeme morati živjeti s virusom.

Budite odgovorni, čuvajte sebe, svoje zdravlje i svoje bližnje❗️

(Facebook Darko Horvat)