Milorad Pilipović: Ako ne ide drugačije sam ću odrezati krivo postavljeni znak i premjestiti ga uz ogradu!

„Čast“ da zaključi aktualni sat zadnje sjednice Gradskog vijeća Grada Mursko Središće pripala je Miloradu Pilipoviću (HSU) koji je svojim jednostavnim, iskrenim i duhovitim nastupom u više navrata nasmijao vijećnike, a u tome mu se pridružio i gradonačelnik Dražen Srpak.

Prvo što je Pilipović rekao je bilo da je pješačka staza u ulici Marka Kovača od kućnog broja 1 pa do Tekelija široka 63 cm i tu je postavljen znak „pješačka staza“. Da li oni koji su to radili nisu mogli znak staviti uz ogradu nego direktno na sredini staze? „Ja sam već „stari konj“ i ako „hehnen, hehnem“ i za mene nije toliko važno, ali mi je žao one dječice i majke s kolicima koji moraju silaziti sa staze na cestu što je i prilično opasno.

U svom odgovoru gradonačelnik je prvo Pilipoviću poželio dobro zdravlje na čemu mu se ovaj zahvalio, te zadužio Sršana da se taj problem čim prije riješi.

Pilipović je na to dodao da misli ozbiljno pa je čak spreman da kupi pocinčanu cijev i sam odreže krivo postavljeni znak i premjesti ga uz ogradu, na što mu je Srpak rekao da se nada da za tim neće biti potrebe, ali ako zatreba ima oštar fleks pa mu ga može posuditi. No sve je to bilo izrečeno u šali i dobro je nasmijalo sve prisutne.

Vezano uz ulicu Marka Kovača Pilipović je rekao da je ovo prije bio samo prvi dio te ulice koja je od kućnog broja 30 pa na dalje šira 48 cm. Svake godine obnavljaju se crte i kad se dođe do raskršća s Poljskom ulicom morali bi oni koji to rade stroj preseliti za 48 cm i vući ravne linije. Znam da Grad nema ništa s tim, ali ipak upozoravam i na to.

Srpak je nakon ovoga odmah zadužio Sršana da izvidi o čemu se tu radi i da li se to može riješiti.

Pilipović je nastavio u istom stilu jer kako je rekao on je skroz na tlu pa je postavio pitanje o pješačkim prijelazima. Kazao je da sad kad se otvorio KTC dosta ljudi ide pješice pa ga zanima zašto na raskršću ulice Josipa Broza, Marka Kovača i Tekstilne ima samo dvije „zebre“, a od Tekelija pa do MTČ-a nema niti jedne i tko je to projektirao?

Gradonačelnik je na to odgovorio da se inače „zebre“ ne mogu postaviti bez elaborata i dozvole, ako se radi o razvrstanim cestama onda treba dozvola ŽUC-a i MUP-a, a ako su u pitanju one nerazvrstane onda treba elaborat i dozvola MUP-a. Rekao je da je to malo iskomplicirano, međutim prije toga su pješački prijelazi bili na razno raznim mjestima pa i na onim neprikladnim i opasnim i ako tamo vi nekoga kao vozač udarite krivi ste jer ste to učinili na pješačkom prijelazu, a zapravo možda nije bila dobra vidljivost. Vjerojatno je ovaj sadašnji raspored napravio netko stručniji od nas.

(rt, foto Tin Tomanić)