Miljenko Cmrečak: Puno pažnje posvećujemo na ravnomjerni razvoj gradskih naselja, teško je, puno radimo na tome, uvjeren sam da ćemo sve to uspješno riješiti

Zanimljiva vijećnička pitanja bila su upućena gradonačelniku i strukturi na vlasti  na zadnjoj sjednici Gradskog vijeća Grada Mursko Središće.

Tako se na odgovor vijećnici SDP-a gospođi Renati Kovačić o ležećim policajcima i LED rasvjeti uključio i dogradonačelnik Miljenko Cmrečak.

Rekao je da je ova administracija uvijek radila na tome da se jednakomjerno razvijaju sva gradska naselja kao i svi dijelovi grada, da se ravnomjerno raspodjeljuju sredstva te da se u projektima taže dodatna financijska sredstva. Puno se trudimo oko toga, kako bi se riješili svi ti problemi.  Nije lako, sve je to skupo, ali uvjeren sam da ćemo sve to uspjeti riješiti.

Dražen Srpak dao je  još jednu  dopunu na svoj prijašnji odgovor gospođi Kovačić. Ove godine sigurno ide  u zamjenu rasvjeta cijelog Murskog  Središća, novaca ima, ali u cijeli taj projekt želimo uključiti i Ministarstvo graditeljstva. Još jednom, sigurno ćemo zamijeniti rasvjetu  cijelom gradu.

Renata Kovačić je na kraju još postavila pitanje o odvozu fekalija iz septičkih jama.

Postoji li određeno mjesto kamo se odvoze fekalije, da li je zdravo kako se to sada radi jer se one izbacuju na raznorazna mjesta, razlijeva se po asfaltu i pitanje koliko je to sve skupa štetno za same mještane?

Na ovo pitanje gradonačelnik je prvo upitao gospođu Kovačić da li ona zna kamo se odvoze njezine fekalije, na što je ona odgovorila da ne zna.

Gradonačelnik je istaknuo da za taj problem, da bi se riješio, neophodan je pročistač, a to je jako skupo. Teško je tražiti od  mještana ne znam koliko novaca, ako se zna kakve su mirovine i kako bi taj teret mogli podnijeti građani.

Zato od svih traži da budemo razumni i strpljivi. Naime  počinje aglomeracija, te će nakon njene realizacije taj problem biti apsolutno riješen za sve građane Grada M. Središće. Dakle, rekao je, treba samo biti strpljiv.

(tekst ZR, foto Tin Tomanić)