Milanović propustio priliku, Kolindu vratio u život!

Zoran Milanović ušetao je u studio RTL-a čvrsto uvjeren da će pomesti pod sa Kolindom Grabar Kitarović.

I onda se, uglavnom zbog svoje bahatosti, već na početku poskliznuo na koru od banane.

Kandidatkinja HDZ-a krenula je ofenzivno i Milanoviću prva zalijepila ‘trisku’.

Ekonomski sunovrat iz doba njegove Vlade kao temu je nametnula odmah u startu. Milanović je pokušao svoj premijerski mandat oslikati ružičastim tonovima. Brojke o padu BDP-a su govorile drukčije. Milanović je počeo šmrcati, učestalo piti vodu. Vidno nervozan, odlučio je zaigrati na najsigurniju kartu. Nimalo svjestan da je to zamka u koju ga je njegova suparnica svjesno namamila, donosi  https://www.slobodnadalmacija.hr/.

Iako su svi savjeti prije sučeljavanja išli u smjeru da ne smije agresivno nasrtati na svoju suparnicu, on je u već u prvoj rundi probudio pitbulla u sebi. I brutalno se – pomalo hulkovski – nastojao razračunati sa Kolindom Grabar Kitarović.

Na trenutke to je izgledalo prilično atraktivno. Kada je, primjerice, počeo rafalno bušiti HDZ zbog korupcijske hobotnice i kartela kojim vlada Hrvatskom. Kada je Kolindi Grabar Kitarović na nos nabio Ivu Sanadera kao glavnog mentora. Ili kada ju je izazivao zašto decidirano ne kaže bi li pomilovala Sanadera ili Tomislava Merčepa.

Ipak, bilo je situacija u kojima je prevršio mjeru. S visine ju je poslao da asistira na katedri nekog fakulteta. Ocu mesaru prigovorio da je u komunizmu bio dobro potkožen. Pitao ju je je li ona iz BiH.

Time je Kolindi Grabar Kitarović dao idealnu priliku da odglumi žrtvu. Vratio ju u život. A sam propustio priliku da još večeras izbore riješi u svoju korist.

Nije mu trebala ni ona lakonska tvrdnja da bi se u Hercegovini rukovao sa Mamićem. Njoj je, pak, podsjećanje da je bila ministrica u Sanaderovoj Vladi – na dan kada je „ćaća“ osuđen na novih 6 godina zatvora – na trenutke izgledalo kao čisti hara-kiri, piše za slobodnadalmacija.hr/ Marina Karlović-Sabolić.

Ona je njega ugurala u lijevo polje. Sebi je prisvojila ono desno.

Moguće je da je neodlučne birače Milanović ovoga puta svojom agresijom ipak odbio. Ali je čvrsto zadržao one lijeve. Aktualna predsjednica neosporno je izbila SDP-ovom kandidatu dio Škorinih glasača. Pitanje je, međutim, je li ih uspjela pridobiti na svoj stranu.

Po mnogo čemu RTL-ov Duel bila je utakmica propuštenih šansi.

Nogometnim rječnikom rečeno, rezultat je na kraju neriješen.

Kolinda Grabar Kitarović bila je bolja nego što je većina publike, nakon niza njezinih gafova, očekivala. Milanović isti onakav kakvog ga znamo iz premijerskih dana.

No, falio je netko profila Darija Juričana da njihove bizarne svađe o tome tko je 2015. pripremao državni udar, a koga je Sanader primio na posao jednostavno – istrola.

I upozori ih da raspravljaju o tricama i kučinama. A da nijedan važan problem u zemlji nisu ozbiljnije dotaknuli.

Nadajmo se da su to ostavili za druga dva duela.

A ne da su od toga potpuno odustali.

(Piše Marina Karlović-Sabolić, https://www.slobodnadalmacija.hr/)

(foto: snimka zaslona)