Milanović o pucnjavi na Markovu trgu: Pozivam Vladu da odgovarajuće zaštiti Trg

Predsjednik Republike Hrvatske, Zoran Milanović komentirao je pucnjavu na Markovu trgu, u kojoj je ranjen policajac, a napadač kasnije počinio samoubojstvo.

“Povodom tog nesretnog slučaja, nečega što se dosad nije dogodilo pred državnom institucijom, htio bih ponoviti ono što sam ranije rekao, to su državne institucije, centralne, najviše i nisu turistička destinacija, to su prije svega državne institucije i njih treba štititi na odgovarajući način i ako se na to odluče u Vladi, imaju moju podršku, čak ih i pozivam da to naprave”, rekao je Milanović.

Dodao je da treba istražiti motive napada i prevenirati ih ubuduće. “Nasilja je bilo i bit će, mi moramo jako kontrolirati količinu i disperziju lakog i kratkog naoružanja u Hrvatskoj. Ovdje smo vidjeli da se radi o naoružanju koje u pravilu koristi Hrvatska vojska, kod građana to nije trebalo biti”, rekao je Milanović.

“Ova vrsta pristupa ulazu zgradi Vlade i Hrvatskog sabora nije dobra”, rekao je Milanović. Dodao je da se s premijerom Andrejem Plenkovićem čuo, ali da neće biti sazivanja sjednice Vijeća za nacionalnu sigurnosti.

Podsjetimo, jutros je na Markovom trgu upucan policajac. Ranjen je i prevezen u bolnicu u Vinogradskoj. Stabilno je. Policija je na Jabukovcu pronašla osobu koja odgovara opisu počinitelja. Osoba je počinila samoubojstvo.

“Riječ je o pokušaju ubojstva, a počinitelj je počinio samoubjstvo nedugo nakon događaja. Policija će poduzeti sve radnje da vidi kako se to dogodilo, koji su motivi. Ranjenom policajcu želimo brz oporavak”, kazao je premijer Andrej Plenković, nakon sastanka s ministrom unutarnjih poslova Davorom Božinovićem i ravnateljem policije, Nikolom Milinom.

(Izvor: N1, http://hr.n1info.com/Vijesti/, foto: Screenshot N1)