MILADIN MATIĆ – ZAŠTO SE BRANITELJU KOME JE UMRO OTAC ZARAČUNALA PUNA CIJENA KORIŠTENJA DRUŠTVENOG DOMA?

Vijećnik SDP-a Miladin Matić koji je inače iz Peklenice postavio je i lokalna pitanja na aktualnom satu zadnje sjednice Gradskog vijeća Grada Mursko Središće. Njega je zanimalo da li će se na Društvenom domu napraviti fasada i uvesti plin jer je u proračunu namijenjeno 200.000,00 kuna. Također smatra da ga treba opremiti sa novim stolovima i stolicama jer su postojeće u rasulu, a takav se iznajmljuje trećim licima.

Pitanje je postavio gradonačelniku Draženu Srpaku pa je on na njih i odgovorio bez obzira što je sjednici prisustvovala Ivana Maltarić predsjednica MO Peklenica. Dakle, Srpak je rekao da će iduće godine, a najkasnije 2018. Društveni dom biti u savršenoj funkciji. Do sada je u njega uloženo 450.000,00 kuna, a uložiti će se iduće godine još 200.000,00 kuna. Obnoviti će se i oni u Križovcu i Štrukovcu, a i u Hlapičini iako je tamo malo drugačija situacija.

01

Matić je tada rekao da su prije dva tjedna imali smrtni slučaj kada je umro Ivan Vugrinec, a njegovom sinu Ivici koji je hrvatski branitelj te se nalazio i u zarobljeništvu zaračunata puna cijena od 420 kuna za najam Doma iako ga je koristio samo 3 sata. Upitao je gradonačelnika zašto se takvim ljudima, braniteljima koji nisu baš imućni, ne odobri neki popust, da se takvi slučajevi gledaju malo šire i da se možda najam ne naplaćuje nego samo potrošeni plin, struja ili voda.

Srpak je odgovorio da cijeni brigu gospodina Matića, ali i da sada prvi put o tome čuje. Očigledno se Ivica Vugrinec nije obratio na pravu adresu jer da je došao do njega razmotrio bi taj slučaj, iako smatra da pravila koja je donio MO moraju biti jednaka za sve, osim što bi kriterij trebao biti socijalna situacija.

Miladin Matić također je zatražio odgovor o oštećenju replike kola za prijevoz nafte na kojima je šteta oko 7.000,00 kuna i da li je možda nađen počinitelj kome bi se ta šteta naplatila.

Gradonačelnik je i za ovo prvi put čuo, a komunalni referent Antun Šimunić je rekao da o tome ima neka saznanja, ali da je samo vidio fotografije pa se ne može precizno odrediti i ne zna tko je napravio procjenu štete. Na kraju je Srpak konstatirao da će se slučaj ispitati i onda donijeti odluke.

(rt, foto Tin Tomanić)

03