MHDZ: Maksimilijan Šimrak uvjerljivom pobjedom osigurao drugi mandat predsjednika Mladeži

NA 89 BIRAČKIH MJESTA DILJEM HRVATSKE VIŠE OD OSAM TISUĆA ČLANICA I ČLANOVA MLADEŽI HRVATSKE DEMOKRATSKE ZAJEDNICE U NEDJELJU JE BIRALO NOVO VODSTVO

Dosadašnji predsjednik Mladeži HDZ-a te zastupnik u Gradskoj skupštini Grada Zagreba Maksimilijan Šimrak ponovno je izabran na mjesto predsjednika s više od 95 posto glasova podrške, u odnosu na protukandidata Ivana Pnjaka. Izbori su se održali po modelu jedan član – jedan glas. Također, na ovim izborima izabran je i zamjenik predsjednika Domagoj Ćorić, potpredsjednici Sanda Livia Maduna, Tin Jurak, Leon Lukinić, Josip Ukalović i Ivan Skelin, te članovi Predsjedništva Marko Brnjić, Matija Šanjug, Marko Zadravec, Domagoj Kelović i Luka Knez.

Predsjednik Maksimilijan Šimrak po završetku izbornog procesa čestitao je svima na izbornom rezultatu te čestitao protukandidatu i njegovom timu na fer i korektnoj izbornoj utakmici uz naglasak da Mladež čine snažne organizacije diljem Hrvatske koje ravnomjerno zastupaju interese mladih.

Skoro 7.900 glasova jasna je poruka da su mladi zainteresirani za nastavak kreiranja konstruktivnih politika s ciljem povećanja životnog standarda svih mladih u Hrvatskoj. Ono što je još važnije, pokazuje snagu zajedništva koja nam je potrebna za superizbornu 2024. godinu. To možemo postići samo ako smo zajedno i ujedinjeni, a drago mi je da su takav smjer prepoznale članice i članovi Mladeži– poručio je Šimrak naglasivši da će u sljedeće dvije godine mandata nastaviti s aktivnim zalaganjem za povećanjem životnog standarda mladih u Hrvatskoj.

Maksimilijan Šimrak i vodstvo Mladeži izabrani su na mandat od dvije godine, a najavio je da će  politike biti usmjerene na jačanje prepoznatljivosti Mladeži Hrvatske demokratske zajednice, snažniju i agilniju stranačku infrastrukturu, pozicioniranju mladih u stranci i društvu, aktivniji angažman u zajednici te jačanje međunarodnog utjecaja Mladeži.

Mladež HDZ-a