MEĐUMIRSKA ŽUPANIJA PODUPIRE IZVRSNOST SVOJIH STUDENATA

Rektorova nagrada posebno je priznanje Sveučilišta u Zagrebu, kojim se nagrađuju najbolji studentski radovi znanstvenoga sadržaja, odnosno umjetnička ostvarenja. Ustanovljena je radi poticanja znanstveno-istraživačkoga i umjetničkoga rada te promicanja studentskoga stvaralaštva. Jedan od temeljnih ciljeva je razvijanje svijesti studenata o tome da se uspješni znanstveni ili umjetnički rad temelji na osobnoj izvrsnosti, kreativnosti i ustrajnome radu, uz usvajanje najviših etičkih i profesionalnih standarda osobnoga djelovanja.

a

Svakome od dobitnika Rektorove nagrade osigurana nagrada Međimurske županije od 1000 kuna

 

Među dobitnicima u protekloj akademskoj godini 2015./2016. nalazi se čak 19 studenata s područja Međimurske županije, zbog čega je župan Međimurske županije Matija Posavec za njih organizirao svečani prijem u zgradi Scheier u Čakovcu. „Danas nagrađujemo 19 međimurskih studenata koji su dobitnici Rektorove nagrade, a usporedimo li to s ukupnim brojem studenta u našoj županiji, dolazimo do brojke koja je iznad prosjeka Hrvatske, na što smo iznimno ponosni“, napomenuo je župan Posavec prilikom svog govora, istaknuvši pritom kako Županija studentima isplaćuje jednokratne financijske potpore, te im pomaže putem Zaklade za obrazovanje „dr. Vinko Žganec“ i nove privatne zaklade Mikec, koja uz  županijsku potporu dodjeljuje sredstva na temelju socijalnih kriterija, ali i kriterija izvrsnosti.

18

„Ovdje smo danas da Vam na simbolički način pružimo podršku i poticaj za daljnje uspjehe. Želimo i radimo uporno na stvaranju uvjeta da ostanete u Međimurju, a sukladno svojim mogućnostima ulažemo u sve razine obrazovne infrastrukture, od osnovne i srednje škole, pa sve do visokog školstva“, naglasio je župan, te pripremio iznenađenje svim dobitnicima ove vrijedne nagrade, na način da će svakome od njih Županija isplatiti 1000 kuna kao simbolički znak zahvale i motivacije za daljnji napredak. Prigodne poklone studentima osobno su uručili župan Posavec, predsjednik Skupštine Međimurske županije Mladen Novak, zamjenica župana Sandra Herman i pročelnik UO za društvene djelatnosti Međimurske županije Branko Sušec.

 

b

Uloženi trud na kraju se uvijek isplati

 

„Ova nagrada nam svima puno znači, te će nam poslužiti kao odskočna daske za ostvarivanje daljnjih rezultata i uspjeha, da radimo na još mnogim znanstvenim projektima, te da naše roditelje i obitelji učinimo ponosnima“, rekla je Ivana Hajdinjak, studentica geografije na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu u Zagrebu, koja se obratila u ime svih nagrađenih. „Bilo je potrebno puno vremena i odricanja za izradu ovih projekata, no ovaj prijem nam je samo još jedna potvrda da se uloženi trud na kraju uvijek isplati“, zaključila je mlada međimurska studentica. Među devetnaestero međimurskih laureata Rektorove nagrade nalaze se Isabella KoprivecTomislav PintarićMarko LevačićNino KorentSimon FerlinPatrik RadasIvana HajdinjakMarko HorvatTihomir VrbanecJosip AndrašecNikola LisjakPatrick BedićKarlo VarošanecLuka MalekLucija KorenKarlo RadmanićDomagoj MihalicEla MeglaTomislav Belić. Svečani program, svojim su glazbenim izvedbama upotpunili Tamara Korunek i Matija Turk.

(Jasminka Begić, http://medjimurska-zupanija.hr/)

c