Međimurski HDZ proslavio 28. obljetnicu postojanja

U najsjevernijoj hrvatskoj utvrdi Hrvatske demokratske zajednice, u ponedjeljak se tražilo mjesto više u tamošnjem Centru za kulturu! Naime,  međimurski HDZ u Murskom Središću je proslavio 28. obljetnicu od osnutka.

Upravo na blagdan Sv.Josipa nebeskog zaštitnika domovine Hrvatske, utemeljiteljima, braniteljima, simpatizerima, koalicijskim partnerima, donatorima, te brojnim članovima stranke i osobama iz javnog života, nadahnutim su se porukama obratili glavni tajnik stranke i predsjednik Sabora RH, Gordan Jandroković, potpredsjednika stranke na nacionalnoj razini, saborski zastupnik i čelni čovjek međimurskog HDZ-a Darko Horvat, te gradonačelnik Murskog Središća i predsjednik tamošnje organizacije HDZ-a, Dražen Srpak.

  • HDZ je uvijek bila ključna stranka u trenucima kada je Hrvatskoj bilo teško u sigurnosnom i gospodarskom smislu. Nismo iznevjerili naše građane i birače, možemo biti zadovoljni rezultatima Vlade, naročito ako se uzme u obzir kakvu smo situaciju zatekli, istaknuo je glavni tajnik G. Jandroković.  Podsjetio je na neke od brojki koje je uspješnom politikom premijera Andreja Plenkovića, aktualna Vlada uspjela izvojevati:  gospodarski  rast od 2,8 posto u 2017., nakon 2004. po prvi puta dobar kreditni rejting, nakon 1998. Po prvi pura proračunski suficit, rast minimalne i prosječne plaće…

Domaćinu Srpaku glavni tajnik čestitao je na jasnoj viziji i planovima, kako u politici, tako i gospodarstvu te odgovornom pristupu prema građanima.

Na brojne komentare da u Međimurju da je za dobiven glas za HDZ potrebno dvostruko više truda nego, primjerice, u Dalmaciji ili Lici, Jandroković je u šali poručio: Da je HDZ-ovac biti lako, bio bi to svatko!

Domaćin gradonačelnik Dražen Srpak, nabrojio je veće projekte koje je u svom sada već drugom mandatu uspio zajedno sa partnerima u vlasti realizirati, te istaknuo kako je samo u posljednja tri mjeseca u gradsku blagajnu stiglo 9 milijuna kuna iz EU fondova.

  • Unatoč vrlo dobrom razvitku grada i otvaranju državnih ureda i drugih institucija, pojedinci u javnom prostoru još uvijek našu stranku „kite“ epitetima lopovi i niš koristi. Međutim, brzo su zaboravili da je lani bila jedna zgodna anketa koja se zove Lokalni izbori gdje su građani HDZ-u i meni dali povjerenje od „samo“ 63 posto glasova! – poručio je Srpak.
  • – Mi smo grad rudara. Svi zajedno radit ćemo kao rudari tako da naš grad bude grad sretnih ljudi, da Međimurje bude sretno i cijela lijepa nam Domovina, zaključio je Srpak.

Potpredsjednika HDZ-a na nacionalnoj razini i predsjednik međimurskog HDZ-a, Darko Horvat, poručio je kako se svi u tamošnjoj organizaciji mogu   ugledati na kolege Dražena Srpaka i Ljubomira Kolareka, ( gradonačelnika Preloga.)

  • Ako mogu Prelog i Mursko Središće možemo i u ostalim sredinama, kazao je. Kao čelni čovjek županijske organizacije uputio je slijedeće poruke okupljenima:
  • Na svakojake se načine u posljednje vrijeme pokušava razjediniti i omalovažiti homogenost stranke, no, s ovog vam mjesta poručujem da članovi HDZ-a to neće dozvoliti i neće pokleknuti pred spinovima i temama koje dobivaju nezasluženo preveliki prostor u medijima i javnosti općenito.  Dragi moji, poštujmo  stvarne demokršćanske vrijednosti, poštujmo jedni druge i  prihvaćajmo različitosti oko nas, nemojmo ih odbacivati. Živimo onako kako su nas učili naši stari i ne zaboravimo obične svakodnevne probleme malog čovjeka, rekao je Horvat, te se osvrnuo i na priče o uhljebljivanju.
  • U 22 ustanove ili trgovačka društva u Međimurju kojima je osnivač Međimurska županija, nema ni jednog člana HDZ-a. To su članovi HNS-a ili SDP-a! – istaknuo je Horvat, pobivši na taj način česte i zlonamjerne komentare u javnosti o uhljebljivanju hdz-ovaca.

Kada su u pitanju investicije u Međimurju, upitao je „Koju filozofiju su prihvatili stranački dužnosnici koji vode većinu međimurskih  općina?“ Poručio je kako treba poboljšati vrlo lošu strukturu radnih mjesta, podići plaće barem do državnog prosjeka, a sve to se može kvalitetnim investitorima koji će prihvaćanjem  nabrojenih ciljeva ostaviti trag u međimurskom gospodarstvu.

(tajništvo HDZ-a Međimurske županije, foto S. Benčik, A. Jurak, Z. Rihtarec)