Međimurski HDZ i HDS oštro napali župana Matiju Posavca

Na posljednjoj sjednici Županijske skupštine Međimurske županije vijećnici HDZ-a i HDS-a protestno nisu željeli sudjelovati na sjednici Županijske skupštine jer na dnevnom redu nije bilo Izvješća o poslovanju Županijske bolnice Čakovec za 2018. i 2019. godinu kao ni tematske sjednice o Županijskoj bolnici Čakovec. Vijećnici već 17 mjeseci traže da se navedene točke stave na dnevni red (što je i zakonska obaveza), a županijska vlast uporno ih odbija staviti iz očitih razloga jer im tema čakovečke bolnice nikako ne ide na ruku.

Tako je bilo i u četvrtak 17.12. kad se među 24 ostalih točaka nije pronašlo mjesto i za čakovečku bolnicu. Odnosno nije se našlo tako dugo dok se župan Matija Posavec nije uvjerio da vijećnici HDZ-a i HDS-a stvarno nisu došli na sjednicu Županijske skupštine te je tad brže-bolje po hitnom postupku zatražio dopunu dnevnog reda te su na brzinu stavljena i izglasana Izvješća o poslovanju Županijske bolnice Čakovec za 2018. i 2019. godinu.

O očitoj bojazni da se raspravlja o temi čakovečke bolnice te da se na dnevni red stavi po brzom postupku, kakva-takva izvješća zorno pokazuje i činjenica da su Izvješća izrazito manjkava, bez bitnih dijelova i predložena bez zakonom predviđene procedure, a izvješće za 2018. godinu čak nije ni potpisano ni ovjereno službenim žigom.

Totalno je neshvatljivo zbog čega se Matija Posavec tako grčevito borio da se ne raspravlja o Izvješću o radu čakovečke bolnice kada se zna da od ukupno 42 vijećnika u svakom trenutku može računati na njih 34 dok je samo 8 vijećnika iz redova HDZ-a i HDS-a izvan njegove kontrole. Dakle, izvješće bi svakako prošlo jer bi županijska vlast većinom glasova usvojilo Izvješće pa kakvo god ono bilo.

Stoga ostaje nepoznanica zašto se u vrijeme kad su sve oči diljem svijeta uprte u zdravstvene djelatnike koji se do granica ljudske izdržljivosti bore za očuvanje naših života, samo u Međimurju ne smije razgovarati o  velikom nezadovoljstva djelatnika čakovečke bolnice koje traje već skoro dvije godine. Također, ostaje nepoznanica zašto se u ovo vrijeme kad je čakovečka bolnica s okolnim zgradama najveće gradilište u Međimurju, ne smije razgovarati o financijskom izvješću i raznim financijskim vratolomijama i dokazanim nepravilnostima u trošenju novaca.

Odgovor na ovo pitanje može biti da se Matija Posavec totalno pogubio u prikazivanju sebe kao nepogrešivog i bogom danog župana koji ne dozvoljava nikakvu kritiku na svoj račun ili bi drugi odgovor mogao biti da je on osobno, debelo upleten u sve te nepravilnosti oko Županijske bolnice Čakovec.

Klub vijećnika HDZ-a HDS-a

 u Skupštini Međimurske županije

Zlatko Horvat, predsjednik