MEČ LOPTA ROBERTE BARAT U SKANDALU OKO TENISKIH IGRALIŠTA

Muralist je redovito pisao i pratio temu izgradnje teniskih igrališta teniskog kluba „Mursko Središće“ koja je toliko iskomplicirala stvari u gradu da je u jednom periodu zbog toga bila onemogućena obnova zgrade Gradske uprave i bivšeg kina „Rudar“. Samo da se podsjetimo da je suvlasnik jednog dijela zgrade privatni poduzetnik Krešimir Korbelj stopirao obnovu dok mu Grad ne plati dug za obavljene zemljane radove na teniskim terenima. Grad to nije htio učiniti, jer kako su rekli radove nisu ni naručili, a teniski klub je račun poslao njima jer su oni vlasnici zemljišta.

Ovu pat poziciju riješio je novi gradonačelnik Dražen Srpak tako da će Grad platiti radove, a teniski klub neće dobivati dotacije iz gradskog proračuna tako dugo dok se Grad ne namiri za sumu koju će platiti Korbelju, odnosno njegovoj firmi.

Sumnjajući da su sve to mutni poslovi vijećnica SDP-a Roberta Barat postavila je na aktualnom satu 5. sjednice Gradskog vijeća sljedeće pitanje:

„Ne znam da li je plaćen račun za uređenje teniskih terena, ali bez obzira na to molila bi gospodina gradonačelnika da istraži tko su bili članovi Upravnog i Nadzornog odbora teniskog kluba u vrijeme dogovaranja radova, da se dostavi odluka Upravnog odbora da se ide u tu investiciju, da li je teniski klub imao pravo gradnje na tuđem odnosno gradskom terenu, pa ćemo saznati da li je imao dozvolu za građenje, da li je prikupljeno više ponuda s obzirom na cijenu veću od 80.000,00 kuna, da li je Grad dao suglasnost za izvođenje radova i narudžbenicu, tko je potpisao ugovor o gradnji od strane teniskog kluba ili Grada s firmom koja je odrađivala posao, tko je potpisao primopredaju nakon završenih radova, kada je izdan račun od strane izvođača i na koga je naslovljen jer po zakonu o fiskalnoj odgovornosti sumnjamo u neke koruptivne radnje.“

Roberta će odgovor na sva ova silna pitanja dobiti u pisanom obliku. Da li će ovo biti meč lopta u cijeloj toj priči ili će se igrati tie break vidjeti ćemo kada stigne odgovor koji može ponuditi odgovore na sva ta pitanja, ali i pokrenuti neka nova ako gospođa Barat sa njime ne bude zadovoljna.

 

                                                                                      (R. Tomanić)