Matija Posavec: Nitko nama na sjeveru nije pomagao kada su naše tvrtke s tisućama zaposlenih propadale!

Međimurski župan Matija Posavec komentirao je momentalno stanje u Uljaniku, te se osvrnuo  na slična vremena koja su se događala tvrtkama u Međimurju i na sjeveru Hrvatske. Evo njegove izjave u povodu te situacije:

“U proteklih petnaest godina i ovdje su propadale tvrtke. Imali ste tvrtke s tisućama zaposlenih u građevinarstvu, tekstilno-obućarskoj industriji. Nikoga nije bilo briga da osigura neke poticaje, jamstva, spasi radna mjesta. Taj maćehinski odnos države prema sjeveru Hrvatske je bila pogrešna politika. Naši poduzetnici su se snalazili sami, nitko ih nije pitao što im treba. Pljunuli smo u šake i stvarali dodanu vrijednost, zato na to gledamo drugačije nego neki drugi jer smo se morali za sve izboriti sami, komentirao je situaciju oko Uljanika , međimurski župan Posavec u utorak u Čakovcu kako bi ono što mi u Međimurju znamo čula što šira Hrvatska.

Dodao je da će odluku o stečaju morati donijeti oni koji su zaduženi za to na temelju svih podataka, te ponovio već ranije izrečeni stav “da država mora prestati davati iz proračuna novce, prestati uzimati iz džepova građana”.

(rz, foto: arhiva Muralista)