Matija Posavec: Hvala Vam 16.379 puta!

Nakon detaljne analize izbornih rezultata, želim od srca zahvaliti svima koji su izašli na izbore, svima koji su mi dali povjerenje, te čestitati svim izabranim kandidatima i izbornim pobjednicima.

U Međimurju često puta uvodimo nešto novo, inovativno, drukčije od drugih, pa sam pokušao pokazati da se kroz kampanju može proći bez kampanje. Bez letaka, plakata, kemijskih olovaka ili drugih materijala, bez radijskih ili tv spotova. Jednostavno, htio sam provjeriti koliko građani vrednuju sve ono što se radilo ili radi tijekom cijelog mandata, a ne samo dva tjedna prije izbora.

U uvjetima 7% manje izlaznosti osvojio sam 16 379 glasova, odnosno, 1544 preferencijalnih glasova više nego prije četiri godine, što je 63% ukupnih glasova cijele koalicijske liste u Međimurju. To je 8. rezultat preferencijalnih glasova u Hrvatskoj, po prvi puta najviše glasova u nekim općinama i gradovima susjedne županije, poput Varaždina ili Ludbrega. Gledajući pojedinačno najveći uspjeh ostvaren je u gradu Čakovcu.

Ovi rezultati su snažna poruka podrške biračkog tijela na sjeveru Hrvatske koji me obvezuju da se još jače i čvršće borim za interese našeg Međimurja i našeg sjevera. Ovi rezultati izbora pokazali su da se u Međimurju vodi ispravna politika, pristojna, uljuđena i građanska politika, politika razvoja, politika bez ideoloških prepucavanja i to naši građani od mene mogu očekivati i dalje.

Zastava Međimurja, naše vrijednosti, naša baština bit će i dalje snažno promovirane, i to mora biti uvažavano od svih, tko god činio većinu u parlamentu i Vladi.

Hvala !

Matija Posavec