Profesorica Martina Šoltić izabrana za novu predsjednicu Mladeži HDZ – a Mursko Središće

Profesorica hrvatskog jezika i književnosti i filozofije te članica Varaždinskog filozofskog kruga Hrvatskog filozofskog društva izabrana za novu predsjednicu mladeži HDZ-a grada Mursko Središće.

U Murskom je Središću održana izborna skupština mladeži HDZ-a na kojoj je imenovana nova predsjednica mladeži – mlada i ambiciozna profesorica filozofije i hrvatskog jezika i književnosti Martina Šoltić. Skupštini su također prisustvovali i ujedno novoj predsjednici dali podršku gradonačelnik Dražen Srpak i vijećnik županijskog odbora HDZ-a Kristijan Antolović.

Nova je predsjednica članove gradskog odbora MHDZ-a,  gradonačelnika i članove županijskog vijeća MHDZ-a ukratko upoznala sa svojim planovima i ciljevima među kojima se istaknula želja za ujedinjenjem i suradnjom mladih ljudi s područja grada. Stoga će prvi od ciljeva biti proširiti mladež HDZ-a time što će se skinuti nametnuta „etiketa“ s HDZ-a, te će mladi svojim djelovanjem odvojiti stranku od diskriminirajućih stavova na sam spomen istoga.

U razgovoru sa novom predsjednicom saznali smo da joj je uz navedeno također želja (koju ne smatra mogućom i potencijalnom – već nužnom i ostvarivom)  promicanje općeljudskih vrednota i prava, želja za očuvanjem i širenjem nacionalnog identiteta, naše kulture, pomoć i podrška sugrađanima, promicanje interesa mladih, promicanje ciljeva i interesa stranke te ostale aktivnosti.

Prema njezinim riječima, mladež bi se trebala češće okupljati, družiti, razmjenjivati ideje, želje, savjete i pomagati jedni drugima. Ovime ujedno pozivamo sve zainteresirane simpatizere da se pridruže novoj predsjednici u ostvarivanju ciljeva koji će voditi općem dobru u društvu. Što znači – obradovati svoje sugrađane, pozdraviti stare prijatelje, podijeliti kartu za parking koja nam više ne treba, pokloniti stari pulover, staru vestu, podijeliti čokoladu s nekim, podijeliti obrok s nekim, pokloniti osmijeh, dati savjet. To je u planu, to je cilj. Cilj koji ne bi trebao biti samo cilj mladeži HDZ-a, već cilj svakoga od nas. Željeti dobro i ostvariti dobro, tuđe poštovati, a svojim se dičiti.

Mi joj vjerujemo, s njezinim se riječima slažemo, a s unaprijed ostvarenim ciljevima ponosimo konačni je zaključak onih koji su je izabrali.

(tekst i foto, zr)