Marrakeš ili?

Priopćenje MODES-a – Moderna Demokratska Snaga

Gledajući kako je svega 2-3 sekunde trajala točka o Marrakeškom sporazumu na sjednici Saborskog Odbora za vanjsku politiku u sjevernokorejskoj režiji M. Kovača, a da o brojanju referendumskih potpisa ni ne govorimo, postalo je i najvećim HDZ-vjernicima valjda konačno jasno kako je demokracija u Hrvatskoj još samo privid, i to pogotovo kad se radi o važnim stvarima. No, zahvaljujući takvoj vladi RH je eto u EU najgora po pravosuđu, gospodarstvu i demografskom stanju. Nasreću, u svijetu ipak nije zadnja u efikasnosti javne uprave („Institucije rade svoj posao!“ – vic stoljeća), nego ima jedna zemlja gora od RH, – Venezuela. No, ovdje ne bismo opisivali bajkovit život u RH koju zbog nekog čudnovatog razloga masovno napuštaju mladi i obrazovani, ali je zato postala odredište afroazijskih migranata u nekim moćnim režijama, barem prema onoj „Tko zadnji (zatvori granice), magarac!“

Ne ćemo ovdje osporavati učenost naših D. Šuice, M. Kovača ili, ne daj Bože, premijera Plenkovića, jer oni najbolje razumiju sve one zakučaste stavke raznih konvencija i sporazuma, bolje i od svih nepoćudnih (desničarskih) pravnika, znanstvenika i sličnih neznalica. Još bi ih SDP trebao samo podučiti kako se pišu ugovori o brodogradilištima. A ostalo najbolje znaju.

Ovdje ipak želimo samo postaviti jedno pitanje i nekoliko potpitanja, pa da nas premijer & co. poduče, da ne bismo mi neprosvijetljeni desničari i većina hrvatskog naroda ostali u tami:

Kako to da „neobvezujući“ tvz. „Marrakeški sporazum“ nije dobar ni prihvatljiv jednoj Švicarskoj, Italiji, Austriji, Češkoj, Mađarskoj, Poljskoj („Višegradska skupina“), ili Izraelu, SAD-u, Australiji…, ali zato Hrvatskoj – koja je u svemu na europskom dnu – JEST? Što to hrvatska diplomacija, ili superobrazovana politička elita koja je naučila čitati i RAZUMIJE što piše u kojim konvencijama, što to naše elite ZNAJU, a što bijedni Švicarci, ili Izrael, ili jadne američke tajne službe i diplomacija o tomu sporazumu NE ZNAJU, a zbog čega bi zasigurno odmah doletjeli u Marrakeš blagosloviti taj sporazumčić i time usrećiti svoje zemlje? Razumijemo da Plenković & co. vjerojatno čuvaju autorska prava na toliko znanje, ali neka barem svoj narod prosvijetle koje ćemo sve blagodati time dobiti, ako već ne žele podučiti ove ostale bijedne zemlje, koje smo upravo naveli. Molimo Vas, prosvijetlite nas! Vjerojatno gospođa Šuica, ili Kovač, ili Plenković znaju neusporedivo bolje od CIA-e, MOSSAD-a i drugih niškorisnih služba kako će RH time sve zeznuti i skočiti na europski VRH? – barem u općoj katastrofi!?

Možda Vas jednom – kad uskrsne hrvatsko pravosuđe – netko pozove i na odgovornost?

P.s. Po nekim opskurnim portalima ( npr. http://istinomprotivlazi.com/novosti/2130-top-20-zena-i-kcerki-hrvatskih-politicara-koje-imaju-ustedeno-gotovo-100-milijuna-eura-na-trecem-mjestu-je-marija-buric-pejcinovic-koja-je-ustedjela-8-700-000-eura ) kruže informacije da je Vaša ministrica Pejčinović Burić uštedjela (sebi) preko 8 milijuna eura! – Ako je to točno, možete li narodu objasniti kako, ili bar malo otkriti te tajne i malo nas podučiti pa da i mi barem imamo za elementarne životne potrebe, ili bar mlađariji da organizirate kurseve o tomu kako više ne bi bježali glavom bez obzira iz RH??

(MODES, Moderna Demokratska Snaga, foto: ilustracija)