MARKOVO 2018. – svečana sjednica na dan zaštitnika Općine Selnica

U srijedu 25.04.2018., na dan Svetog Marka, zaštitnika Općine Selnica, održana je svečana sjednica u staroj školi u Selnici. Prije svečane sjednice vijećnici su obišli posljednje počivalište 1. predsjednika Općinskog vijeća, Josipa Debelca, kojem je baš taj dan bila 15. godišnjica smrti te položili buket i svijeće na grob.

Svečanoj sjednici, najljepšoj do sad, prisustvovali su brojni uvaženi gosti: saborski zastupnik gospodin Horvat, varaždinski župan gospodin Čačić, zamjenica međimurskog župana gospođa Herman, koji su se i obratili prisutnima, te gradonačelnik grada Mursko Središće gospodin Srpak, načelnici općine Sv. Martin na Muri i Nedelišće i mnogi drugi. Program svečane sjednice vodio je gospodin Buvač. Ugođaj sjednice uljepšali su članovi Zrinske garde i selničke mažoretkinje. Prigodni glazbeni program izvela je selnička ŽVS Sv. Marko. Načelnik Ervin Vičević osvrnuo se na odrađene projekte, aktualnu problematiku mještana gornjeg dijela općine, te predstavio buduće projekte. Govor u cijelosti možete pročitati: govor načelnika Markovo 2018 .

Na sjednici se načelnik zahvalio svima koji su se uključili u pomoć kod organizacije snimanja emisije Lijepom našom te su podijeljene Zahvalnice Udruzi HVIDRA Jug Čakovec, DVD-u Selnica, LD Srndać te poduzeću PAVLIC-ASFALT-BETON.

Na kraju svečane sjednice načelnik je, sukladno Odluci o dodjeli javnih priznanja, uručio Zaključak o dodjeli novčane nagrade od 2.000,00 kn  Josipu Munđaru za dobrovoljno davanje krvi više od 150 puta. Zahvalnice je uručio Ivanu Sklepiću iz Donjeg Koncovčaka za aktivno djelovanje u sportu i razvoju boćarskog sporta, i posmrtno Josipu Debelcu kao 1. predsjedniku Općinskog vijeća Općine Selnica i dugogodišnjem predsjedniku NK Mladost. Zahvalnicu je preuzela supruga Julijana Debelec s nekoliko riječi o pokojnom suprugu.

Plakete su uručene ŠN Sv. MARKO za uključivanje djece i mladih u aktivno bavljenje sportom, OPG ILIJAŠ za očuvanje obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva te poduzeću ALPRO ŠARDI kao ponosu Općine Selnica zaslužnom za gospodarski razvoj općine. U ime svih nagrađenih načelniku općine i općinskom vijeću zahvalio se predsjednik ŠN Sv. Marko, gospodin Renato Vinko.

Nakon sjednice prisutni su se družili uz prigodni domjenak.

(Općina Selnica)

dav