MARKO STROJKO – BIT ĆU BUDUĆI PREDSJEDNIK VMO KRIŽOVEC

Križovec će u nedjelju odlučiti o sastavu VMO Križovec u narednom četverogodišnjem mandatu. Kandidat zajedničke liste HDZ, HDS,  HNS, HSLS, HSP dr. Ante Starčevića je Marko Strojko ekonomist iz Križovca. Osim njega na listi se nalaze: Gordana Šoltić, Leonard Sanjković, Ivan Zadravec, te Valent Jambrošić.

Marko je rođen u Čakovcu 1985. Osnovnu školu završio je u Murskom Središću, te nakon završetka upisuje Ekonomsku školu u Čakovcu. Nakon uspješno završenog četverogodišnjeg programa i obranjenog maturalnog rada iz područja odnosa s javnošću upisuje Ekonomski fakultet sveučilišta u Zagrebu te dobiva zvanje Ekonomista za trgovinu.

Prvo zaposljenje dobiva u velikom trgovačkom centru u Čakovcu gdje obavlja poslove na tehničkom odjelu. Nakon dvije godine rada prelazi u gradsku upravu Grada Mursko Središće na jednogodišnji program stručnog osposobljavanja. Osposobljava se na poslovima finacijskog poslovanja grada, te u uredu grada. Nakon završetka stručnog osposobljavanja polaže stručni državni ispit pri Ministarstvu Uprave.

Sljedeće zaposlenje slijedi u Osnovnoj školi Mursko Središće gdje obavlja poslove asistenta u nastavi. Sudjeluje u pomaganju učenicima sa poteškoćama, učenicima sa prilagođenim programom, te učenicima u posebnom odjelu.

Poznat je križovskoj i središčanskoj javnosti kao pokretač javnih događaja u mjestu. Trenutno je na funkciji zapovjednika Dvd-a Križovec, te tajnika VZP-a Grada Mursko Središće, općina Selnica, Sv. Martin na Muri i Vratišinec. Obavlja i funkciju člana NO pri teniskom klubu Mursko Središće.

Planovi koji je zacrtao budući predsjednik zajedno sa kandidatima na zajedničkoj listi su sljedeći:

– održavanje funkcionalnosti seoskog vodovoda – seoski vodovod mora i nadalje služiti mještanima naselja Križovec koji su ga financirali, izgradili i održavali. Naravno potrebna je kontrola kako bi uvjeti plačanja i korištenja bili jednaki za sve građane.

– otvaranje dječjeg vrtića u Križovcu – dugi niz godina već postoji inicijativa za otvaranje dječjeg vrtića u Križovcu, međutim nije se prešlo na konkretne korake. Naša zajednička lista spremna je poduzeti sve potrebne radnje, osigurati prostor i dovesti zainteresirane stranke u naše mjesto.

– završetak izgradnje vatrogasnog spremišta i nabava kombi vozila – nažalost spletom okolnosti Dvd Križovec ostao je bez krova nad glavom. Staro spremište se dalo u najam i vatrogasci su preko noći ostali na cesti. Uz veliku pomoć i zalaganje članova, te sadašnjeg gradonačelnika krenulo se u izgradnju spremišta. Spremište iz mjeseca u mjesec napreduje. Najvažnija investicija koja nam predstoji je izgradnja krovišta. Kombi vozilo nam predstavlja veliki trošak zbog stalnih popravaka, pa je u planu nabavka vozila kako za naš Dvd tako i za sve dvd sa područja grada.

– opremanje društvenog doma u Križovcu sa multifunkcijskim sadržajima – društveni dom na raspolaganju je udrugama, pojedincima i zainteresiranim strankama. Nažalost njegova opremljenost nije dostojna kulturnih događanja, godišnjih skupština i raznih manifestacija. Planiramo opremiti dom sa projektorom, projektorskim platnom, prijenosnim računalom, mikrofonima, zvučnicima kako bi se događanja podigla na jednu višu razinu.

– plinofikacija i uvođenje centralnog grijanja u društveni dom – jedno smo od rijetkih naselja u Međimurju, ako ne i jedino koje nema uvedeno centralno grijanje. Nažalost prilikom svake manifestacije stare dotrajale peći trebaju se ložiti na drva, što je dosta nepraktično. Također i ostale udruge koje imaju prostorije u sklopu društvenog doma imaju slične probleme, pa i prostorija gdje se održavaju sastanci mjesnog odbora.

– izgradnja betonskog igrališta – evo slična situacija kao i sa društvenim domom. Nažalost jedno smo od rijetkih naselja koje nema betonsko igralište. Betonsko igralište može se prilagoditi raznim sportovima, a zna se da su križovčani oduvijek privrženi sportu i postižu vrhunske rezultate. Postoji u naselju nekoliko lokacija gdje će se u dogovoru i prema interesu građana napraviti igralište.

Evo to je samo dio aktivnosti koje planiramo napraviti u našem četverogodišnjem mandatu. Ovim putem pozvao bih sve mještane našeg Križovca da 18. siječnja izađu na izbore i daju glas našoj listi pod rednim brojem 1.

križovec 2