MARIO NERER – IZGRADNJA I FINANCIRANJE JOŠ JEDNOG VJERSKOG OBJEKTA JE BEZOBRAZNO

Predsjednik SDP-a Mursko središće i gradski vijećnik Mario Nerer postavio je na aktualnom satu zadnje sjednice Gradskog vijeća tri pitanja. Jedno od njih bilo je malo neobično jer je pitao zašto list „Međimurje“ sa kojim je mahao ispred sebe, objavljuje samo nebitne stvari za Grad, poput članka o „Bundeku“ i slično, a ništa ne piše o kapitalnim investicijama i stvarima koje su važne za Grad, te što se u stvari radi u Gradu ili se ne radi baš ništa !

„Ja nisam urednik „Međimurja“, niti su mi ponudili to mjesto pa za njihovu uređivačku politiku ne mogu biti odgovoran“ odgovorio je gradonačelnik Dražen Srpak. „O velikim projektima ne mogu pisati jer ih nema, u stvari za njih nema novaca. Ako vas zanima što se točno radi u Gradu pročitajte si zaključke Stručnog kolegija koji se održava svaki tjedan i tamo točno piše što mi radimo i što namjeravamo raditi.“ zaključio je gradonačelnik.

Drugo Nererovo pitanje odnosilo se na nadstrešnice ili garaže u Istarskom naselju koje nisu izgrađene sukladno idejnom rješenju i užasno nagrđuju izgled tog dijela grada. Taj slučaj aktualan je od same njihove izgradnje koja je pogodovala samo vlasnicima stambene zgrade ispred koje se nalaze. Ako je Grad utvrdio da se nije radilo sukladno rješenju, tko će odgovarati za to ruglo koje tamo stoji i dan danas ?

U svom odgovoru Srpak se donekle složio sa Nererom te kazao da je Grad podnio prijavu građevinskom inspektoru. O tome kada su to učinili, dokle će postupak trajati i da li će se sporne garaže ikada maknuti, nije ništa rekao. Napomenuo je da je u to doba bio samo dogradonačelnik i da on može odgovarati samo za slučajeve koje mu je tadašnji gradonačelnik povjerio, a ovaj mu svakako nije.

„Negdje sam pročitao ili čuo da se namjerava izgraditi kapelica na križanju ulica Marka Kovača i Rade Končara. Zanima me da li će grad učestvovati u financiranju tog projekta ? Mi imamo crkvu, Svetog Ivana Nepomuka u gradskom parku, kao i kapelicu u Gornjem kraju i smatram da financiranje i  izgradnja još jednog vjerskog objekta nije potrebna i da je bezobrazna“ naglasio je u svom trećem pitanju Mario Nerer.

„Istina je da je Ekonomsko vijeće naše župe podnijelo zahtjev za dodjelu parcele koja je namijenjena po urbanističkom planu za izgradnju vjerskih objekata i ja sam to podržao. Naravno sada slijedi uobičajena procedura i to će doći na sljedeće Gradsko vijeće. Ukoliko gradski proračun to podnese, kapelicu ćemo financirati sa ponosom!“ ponosno je poentirao Srpak. 

                                                                                                    (R. Tomanić,foto Tin Tomanić)