LOKALNI IZBORI U Murskom Središću sporazum potpisali HDZ, HDS, HSLS i HNS, evo kandidata

Ova godina je godina lokalnih izbora koji se održavaju treće nedjelje u svibnju ,tj. 16. svibnja.Tim povodom je jučer, 05.02.2021. godine u Murskom Središću potpisani  sporazum o predizbornoj i postizbornoj suradnji stranaka koje su i dosad uspješno vodile najsjeverniji grad.

Sporazum su potpisali HDZ,HDS,HSLS  i HNS. Sve stranke potpisnice sporazuma imaju  zajedničk0g kandidata za gradonačelnika Dražena Srpaka koji već u dva mandata obnaša tu dužnost, dok se zamjenika više ne bira zbog novog zakona o lokalnim izborima.

Sve stranke  potpisnice također će podržati  dr. Miljenka Cmrečaka za predsjednika Gradskog vijeća. Sporazumom je također dogovorena zajednička lista za članove Gradskog vijeća na kojoj će od trinaest kandidata biti šest žena. Listu za Gradsko vijeće će činiti osobe poznate i priznate u svojim sredinama, osobe od povjerenja građana koje su već puno dale za napredak i razvoj cijelog grada u svim segmentima života. Zajedničku listu će nositi Dražen Srpak.

Stranke potpisnice su također usaglasile plan i program za idući mandat .On će biti objavljen kada započne predizborna kampanja, a naglasak je na daljnjem podizanju standarda u svim segmentima života najsjevernijeg grada, a naročito briga za djecu, mlade i umirovljenike, završetku velikih projekata te razvoj sporta, kulture i turizma. Suradnja s poduzetnicima i proširenje gospodarske zone te rješavanje prometa, biti će također jedan od glavnih prioriteta.

(R. Tomanić, foto: arhiva Muralista)