LEŠINARSKIM I SRAMOTNIM NOVINARIMA! Nije slušao Balaševića jer je morao slušati zvuk granata iznad svoje kuće!

Kandidat za zagrebačkog gradonačelnika Davor Filipović izjavio je da nije slušao Đorđe Balaševića te da ne bi mogao pročitati natpis na ćirilici kojim je odana počast preminulom pjevaču.

Naravno da je u trenutku milisekunde bio napadnut od novinarskog ološa i plaćeničkog gnoja u hrvatskim medijima baš kao da je najgori ratni zločinac, masovni ubojica itd. A što ga još čeka, samo dragi Bog zna. Da ne bude zabune autor ovog uvodnog teksta odrastao je uz pjesme Đorđe Balaševića i još ga uvijek rado sluša.

No svim tim novinarskim hijenama odgovorila je bivša novinarka Mirjana Hrga. Pročitajte što je napisala.

(R. Tomanić)

Ne budite oholi vi napuhanci kojima je majka godinom rođenja dala priliku da odrastate uz nježne balade Balaševića.

Imam dojam da su neki jedva dočekali da povuku jasnu crtu između njih “civiliziranih” i Davora koji je “seljak” jer zamisli, nije skužio foru s ćirilicom u Ilici niti je slušao Balaševića.

Ekipa, kako da sluša Balaševića, slušao je kao klinac granate koje padaju po Sarajevu gdje je rođen i stao na noge, a učio hodati kao izbjeglica u ambijentu u kojem je vladao PTSP od svega što nije bilo “ije”.

Kad je “prohodao” zaigrao je košarku koja ga je izgleda spasila i odvela. Na Harvardu izgleda opet nisu slušali Balaševića. Čudno.

Tjerate čovjeka da se osjeća nedobrodošlo jer nije primao naše frekvencije u nježnoj mladosti, jer kao Hrvat izbjeglica nije naučio ćirilicu.

Jel vam barem malo neugodno zbog vaše oholosti? Dajte se malo zamislite.

Manje vas zanima barata li brojkama i želi li taj momak uistinu kraj ovakvog Zagreba?

Čudno.

Puni ste predrasuda.

Protiv kojih se navodno borite.

Izgleda da bi neki ponovno radije pjevača i pjesnika sanjara nego nekoga tko je imao želju, volju i potencijal doktorirati s 26.

Doktorirajte vi ako možete.

Uz pjesme Balaševića jer inače nećete biti kvalificirani ni za što.

Mirjana Hrga

IN MEMORIAM ĐORĐE BALAŠEVIĆ Svirajte mi, jesen stiže dunjo moja