LEONARD SANJKOVIĆ – ZAŠTO SE U KRIŽOVCU PLAČAJU DVA VODOVODA ?

Javna vodovodna mreža otvorena je u Križovcu 2009. godine i izazvala lavinu negodovanja mještana koji su imali svoj mjesni  vodovod sa čijom kvalitetom vode su bili zadovoljni te se nisu htjeli priključiti na javni. Tadašnji gradonačelnik Josip Dobranić čak je najavio zatvaranje tog vodovoda kojeg su mještani i dalje masovno koristili.

 

Natezanje s mjesnim vodovodom trajalo je četiri godine, otkako su Međimurske vode sagradile javnu vodovodnu mrežu. Bio je to projekt vrijedan oko dva milijuna kuna. Očekivalo se da će mještani masovno s mjesnog prijeći na javni vodovod u kojem se kvaliteta vode redovito kontrolira, no ostali su na besplatnoj vodi. I eto problema za Međimurske vode. U vodovodnu mrežu uložen je velik novac, a priključaka je premalo. Čak i ona domaćinstva koja su se priključila na javnu mrežu, koriste vodu iz seoskog bunara.

Izgleda da se danas situacija preokrenula jer je vijećnik HDZ-a iz Križovca Leonard Sanjković na zadnjoj sjednici Gradskog vijeća postavio sljedeće pitanje:

„Nakon što se izgradio gradski vodovod skoro cijelo selo se na njega priključilo s time da je mjesni vodovod ostao na korištenje. Plaća se gradski vodovod, plaća se mjesni vodovod. Naknada za održavanje mjesnog ide iz sredstava Mjesnog odbora i to košta jer je prije dvije godine zamijenjena pumpa, a tu je i redovito kloriranje. Javna tajna je u Križovcu da puno kućanstva ne plaća naknadu za mjesni vodovod. Da li ima neki instrument da se tim ljudima koji ga više ne koriste zaplombiraju ili odrežu cijevi pa da tu naknadu ne moraju plaćati ?

„To je pitanje za Mjesni odbor Križovec, odgovorio je Srpak, jer oni upravljaju tim vodovodom. Ja jedino mogu službeno tražiti njihovo očitovanje što ću i učiniti pa ćemo vidjeti.“

 

                                                                     (R. Tomanić, foto Tin Tomanić)