Ksenija Flac: S koliko će sredstava Grad sufinancirati dogradnju Društvenog doma u Peklenici te kada započinju radovi?

Nakon imenovanja za vijećnicu Gradskog vijeća Grada M. Središće kao  zamjena za Ivanu Maltarić, svoje prvo vijećničko pitanje postavila je Ksenija Flac (HNS).

Postavila je jedno pitanje za samog gradonačelnika, a koje se tiče Društvenog doma u Peklenici:  „Znamo da nas čeka  3. faza izgradnje Društvenog doma u Peklenici, pa me zanima  u kojem će omjeru Grad sufinancirati izgradnju i kada će započeti sami radovi ?“

Gradonačelnik Srpak bio je vrlo jasan; „Jučer je održan sastanak na kojem je bilo govora o domu. Ministarstvo regionalnog razvoja i EU fondova raspisalo je natječaj , ali za 4. skupinu razvijenosti. Kako smo mi  ušli iz 4. u 5. skupinu razvijenosti te smo ispali iz igre,  moramo pričekati da se otvori natječaj za 5. i 6. skupinu što će biti idući tjedan  pa da se i tu kandidiramo. No vidjet ćemo što ćemo kandidirati, što se nam najviše isplati, gdje imamo najviše mogućnosti (javna rasvjeta, društveni dom ili nešto drugo).

Za Društveni dom u Peklenici dobili smo 200.000 kuna iz Ministarstva kulture, 100.000 imamo u proračunu Međimurske županije, a 150.000 ide iz gradskog proračuna. Dakle imamo više od polovice potrebnih sredstava, a čim se vrijeme popravi ide se u dogradnju doma u Peklenici jer znamo koliko ga udruge kao i sami mještani nestrpljivo očekuju. Ako ne završimo ove godine, iduće ćemo sigurno,  ide sljedeća faza. Znamo da Društvo žena nestrpljivo očekuje  njegovu dogradnju  i to ćemo učiniti.”

(tekst ZR, foto A. Jurak)