Kristina Nestić zatražila od policije izvješće o broju i iznosu naplaćenih kazni kamionima

Svoja tri pitanja na aktualnom satu Gradskog vijeća Grada Mursko Središće postavila je i vijećnica HDZ-a Kristina Nestić.

U prvom je upitala, odnosno zatražila od gradonačelnika Srpaka da li ovo Gradsko vijeće može dobiti od PU međimurske izvješće o broju prekršaja koji su počinili kamioni na području grada Mursko Središće. Koliko njih je bilo zaustavljeno zbog prekoračenja brzine i drugih prekršaja, te koliko je ukupno bilo naplaćeno kazni za sve to? Kako je još navela kamioni centrom grada voze i 70 km/h što predstavlja veliku opasnost za ljude i djecu. Ista situacija je i u Štrukovcu, zaključila je Kristina.

U svom odgovoru gradonačelnik je kazao da su postavljeni stupići, radari i brzina je ograničena na 40 km/h. I sam ima mišljenje da tu pomaže samo represija, a što se tiče izvješća nada se da će ga PU međimurska dati, a da bi ovaj javni istup Kristine Nestić morao potaknuti mjerodavne da se na bilo koji način očituju o tome.

U vezi aglomeracije, u svom drugom pitanju, Nestić je upitala Srpaka da li će u tome prednost imati najstarija ulica u Murskom Središću, ona Matije Gupca koja se nalazi u najgorem stanju.

Gradonačelnik je odgovorio da se za spomenutu ulicu upravo radi projektna dokumentacija čija izrada je vrlo, vrlo, komplicirana zbog samog stanja ulice, mosta, pravnih pitanja. Do 1. veljače trebali bi imati građevinsku dozvolu. Založiti će se da se ulica Matije Gupca prva radi, da ima prioritet jer stanovnici to zaslužuju.

Što je sa jednosmjenskom nastavom u OŠ Mursko Središće i u kojoj je fazi taj projekt?, bilo je treće Kristinino pitanje.

„Želja svih nas, svih učitelja i učenika je da se to ostvari čim prije. Nedavno sam imao sastanak o tome s županom pošto je škola u nadležnosti Županije i dogovorili smo da će oni financirati izradu projektne dokumentacije za nadogradnju škole. To je preduvjet ili prvi korak iza kojeg dolaze svi ostali po redu. Postoji mogućnost da ako bude prostora dobijemo izdvojeno i dva razreda gimnazije“, odgovorio je Srpak.

(R. Tomanić, foto Tin Tomanić, arhiva)