Kristijan Antolović: Razmišlja li Grad da preuzme od Županije Osnovnu školu Mursko Središće?

Prvo pitanje gradonačelniku Draženu Srpaku na aktualnom satu zadnje sjednice Gradskog vijeća Grada Mursko Središće postavio je Kristijan Antolović (HDZ). U njemu je naveo da je to isto pitao prije 2-3 sjednice, a pitanje se odnosi na jednosmjensku nastavu u OŠ Mursko Središće što je po njemu gorući problem. Sada je još upitao da li Grad razmišlja da preuzme OŠ pošto se sa strane Županije koja je osnivač, ništa ne događa.

Gradonačelnik je odgovorio da je 2017. godine kada je bio član Županijske skupštine isključivo podržao proračun jer je u njemu bilo i 200.000,00 kuna za dogradnju OŠ Mursko Središće, a s time i uvođenje jednosmjenske nastave. Projekti su napravljeni još 2010. godine u vrijeme drugog župana, a ne sadašnjeg, a zatim bačeni u ladicu gdje i sada leže. O tome sam u dva navrata razgovarao sa sadašnjim županom Posavcem i on se složio kao osnivač, jer je to Županija, da se krene u taj projekt. Pošto je projekt već zastario potrebno je napraviti novi, no on će biti jeftiniji jer će se iskoristiti dobar dio starog projekta. Jednosmjenska nastava nam je vrlo bitna jer želimo da djeca poslije podne provode u društvu roditelja.

Što se tiče preuzimanja OŠ od Županije, rekao je da je to moguće jer gradovi s više od 5.000 stanovnika mogu biti osnivači. Naveo je još da se po takvim pitanjima pokreću i druge stvari pa je Grad s partnerima nedavno preuzeo komunalno poduzeće Murs ekom, pa može i OŠ. No o tome treba raspravljati, a sada je najvažnije da imamo podršku župana i sve snage moramo usmjeriti u uvođenje jednosmjenske nastave.

(R. Tomanić, foto Tin Tomanić)